Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Dagkoekoeksbloem

"Toevallig" kwam ik een paar jaar na het maken van de bloesemremedie Dagkoekoeksbloem het volgende gedichtje tegen:

Cicely Mary Baker schreef haar eerste Bloemenkinderen-boekjes in 1923.Dagkoekoeksbloem

De Dagkoekoeksbloem
Vrolijk staat hij langs de wegen,
steeds genietend van de dag.
En als jij hem graag wilt plukken,
Zegt hij stralend dat het mag.

Want hij wordt zo graag bewonderd
- en het liefst door mens en dier-
het is net of al zijn bloemen
zachtjes wenken: kom maar hier!

Bij examenangst is de bloesem remedie Dagkoekoeksbloem van groot belang.
Ik kan me voorstellen dat het niet zo makkelijk is om te weten welke remedie je nu moet nemen als het schoolexamen, een proefwerk, een sollicitatie of het afrijden voor je rijbewijs voor de deur staat.

Ik heb geschreven bij de bloesemremedies Komkommerkruid en Komkommerkruid II dat ook deze belangrijk zijn bij een examen of sollicitatie.

Het verschil ligt in:

Stel, dat je weet dat je examen of een sollicitatie moet doen. Als dit je al weken bezig houdt is het van belang om Dagkoekoeksbloem te nemen  zodra de zorgen over het examen of de sollicitatie je bezig houden.
De oorzaak is een gebrek aan zelfvertrouwen en je verwacht bij voorbaat al een mislukking omdat je aan je eigen bekwaamheden twijfelt.

Is het zo dat je net voor de examens bang bent dat je een black-out krijgt of de je echt de antwoorden op dat moment niet meer weet of dat je bij een sollicitatie plotseling de moed kwijt bent en geen woord meer kan uitbrengen dan zijn de bloesemremedies Komkommerkruid en Komkommerkruid II van groot belang.

Als je het niet zeker weet of  beide negatieve gemoedstoestanden een rol kunnen spelen (wat ook heel goed mogelijk is) dan kan je alle drie de bloesemremedies mengen in een 30 ml. pipetflesje en ga je deze combinatie al een paar weken van te voren innemen.

Tot hier over examens of sollicitaties.

Dagkoekoekbloem heeft angst voor alles wat nieuw is.
Zij lijden echt onder spanningen, die ontstaan zijn door gekoesterde verwachtingen, plankenkoorts en examenvrees.

Als je jezelf minder flink vindt dan anderen, als je twijfelt aan je eigen bekwaamheden, als je anderen bewondert om hun succes, als je angst hebt tekort te schieten, als je gauw de moed verliest, als je bepaalde zaken snel opgeeft, als je vele dingen al niet eens probeert, als je angst hebt je te blameren of te falen, als je je altijd je schuchter opstelt, als je een gevoel hebt een minderwaardigheidscomplex te hebben en dat je een diep respect voor autoriteiten helpt Dagkoekoeksbloem om deze gevoelens om te zetten in innerlijke sterkte en kracht. Het maakt je standvastig en de zonnevlecht ook sterker.

Een oorzaak (er zijn meerdere) van impotentie kan ook zijn: een tekort aan zelfvertrouwen met als gevolg het gevoel: Wie in bed faalt, geldt eenvoudig als mislukkeling

Dagkoekoeksbloem ligt ten grondslag aan vele negatieve gemoedstoestanden.

Een lichamelijke aanwijzing hiervoor kan zijn dat je snel last krijgt van je buik, net boven je navel. Dat kan een soort misselijkheid of een flauw gevoel of een soort druk zijn.

Kinderen die naar school gaan en aangeven dat ze echt buikpijn hebben, wat te doen:
Als je ze vraagt waar de pijn zit, geven ze vaak de plek boven de navel aan. Geloof me, dat is geen komedie. Onzekerheid is hier de oorzaak.
Deze kinderen zijn vaak schuchter, ze kunnen snel blozen, kunnen vaak van opwinding geen woord uitbrengen, kunnen een zachte stem hebben, spreken zacht (onzeker) en kunnen ook stotteren.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.