Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Aster

Aster - Tripolium pannonicumaster

De bloesemremedie Aster is voor de mensen die veel aandacht nodig hebben en die zich graag vastklampen aan anderen om maar niet alleen te hoeven zijn en die angst hebben om ziek te worden en die snel medelijden met zichzelf hebben.

Aster-mensen bemoeien zich graag met anderen en mengen zich in gesprekken. Het kan zijn dat zij de gesprekken van anderen “gebruiken” om daardoor weer direct over zichzelf te kunnen praten.
Ze willen heel graag in het middelpunt van de belangstelling staan en voeren vaak het hoogste woord en hebben dat zelf vaak niet in de gaten.
Ze hebben graag altijd de telefoon bij de hand zodat zij altijd iemand, wie dan ook, kunnen bereiken. Mijn nieuwe woord hiervoor is “telefonitis”.

Hypochondrie (bang voor het krijgen van ziektes) is iets dat veel voorkomt bij Aster-mensen en dat kan hun hele leven in beslag nemen.
Ik vind dat je hypochondrie zeer serieus dient te nemen.
Vaak lijden, tijdelijk, studenten geneeskunde tijdens hun opleiding aan deze (onbewuste) angst door alle ziekten waar ze mee geconfronteerd worden.

In een wachtkamer herken je vaak de Aster-mensen doordat ze openlijk over hun verschrikkelijke toestand vertellen, ongeacht of je luistert of niet.

Ook bij kinderen is deze gemoedstoestand makkelijk te herkennen: ze vallen door hun opdringerige houding snel op, ze mengen zich in het gesprek van volwassenen, worden ook lichamelijk opdringerig of agressief als er niet direct naar ze geluisterd wordt, zijn heel kleinzerig. Op school steken ze hun vinger in de klas op en blijven ermee zwaaien om maar de aandacht te krijgen. Het zijn kinderen die snel huilen bij het kleinste pijntje of wanneer ze geen aandacht krijgen.

De bloesemremedie Aster voelt als een ondersteunende arm om je schouders.
Zij stimuleert, zorgt troost en moedigt aan. Je krijgt weer het gevoel van basisvertrouwen.
Je hebt de aandacht die je zocht bij anderen, positief of negatief, bewust of onbewust, niet meer nodig.

Lichamelijk kan zich dit uitten door een drukgevoel in de hartstreek, spanningsgevoel in de hele buik, of de beroemde brok in de keel.

Deze bloesemremedie hoort bij de niermeridiaan, dus met het orgaan Nier.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.