Aster

Aster – Tripolium pannonicumaster

De bloesemremedie Aster is voor de mensen die veel aandacht nodig hebben en die zich graag vastklampen aan anderen om maar niet alleen te hoeven zijn en die angst hebben om ziek te worden en die snel medelijden met zichzelf hebben.

Aster-mensen bemoeien zich graag met anderen en mengen zich in gesprekken. Het kan zijn dat zij de gesprekken van anderen “gebruiken” om daardoor weer direct over zichzelf te kunnen praten.
Ze willen heel graag in het middelpunt van de belangstelling staan en voeren vaak het hoogste woord en hebben dat zelf vaak niet in de gaten.
Ze hebben graag altijd de telefoon bij de hand zodat zij altijd iemand, wie dan ook, kunnen bereiken. Mijn nieuwe woord hiervoor is “telefonitis”.

Hypochondrie (bang voor het krijgen van ziektes) is iets dat veel voorkomt bij Aster-mensen en dat kan hun hele leven in beslag nemen.
Ik vind dat je hypochondrie zeer serieus dient te nemen.
Vaak lijden, tijdelijk, studenten geneeskunde tijdens hun opleiding aan deze (onbewuste) angst door alle ziekten waar ze mee geconfronteerd worden.

In een wachtkamer herken je vaak de Aster-mensen doordat ze openlijk over hun verschrikkelijke toestand vertellen, ongeacht of je luistert of niet.

Ook bij kinderen is deze gemoedstoestand makkelijk te herkennen: ze vallen door hun opdringerige houding snel op, ze mengen zich in het gesprek van volwassenen, worden ook lichamelijk opdringerig of agressief als er niet direct naar ze geluisterd wordt, zijn heel kleinzerig. Op school steken ze hun vinger in de klas op en blijven ermee zwaaien om maar de aandacht te krijgen. Het zijn kinderen die snel huilen bij het kleinste pijntje of wanneer ze geen aandacht krijgen.

De bloesemremedie Aster voelt als een ondersteunende arm om je schouders.
Zij stimuleert, zorgt troost en moedigt aan. Je krijgt weer het gevoel van basisvertrouwen.
Je hebt de aandacht die je zocht bij anderen, positief of negatief, bewust of onbewust, niet meer nodig.

Lichamelijk kan zich dit uitten door een drukgevoel in de hartstreek, spanningsgevoel in de hele buik, of de beroemde brok in de keel.

Deze bloesemremedie hoort bij de niermeridiaan, dus met het orgaan Nier.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.