Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

PUUR

Puur
Bij de negatieve gemoedstoestand van de remedie Puur (die niet gemaakt is van een bloesem maar van een gletsjer) staat hoog in het vaandel het woord

“Je hoort en je moet”
Bij Puur-mensen geldt: je stelt hoge eisen aan jezelf en dat vind je gewoon. Waarom? Omdat het zo hoort. Je hoort je werk naar behoren te doen, je hoort naar de sportschool te gaan, je moet meedoen met het heersende schoonheidsideaal.

Je bent nu eenmaal een perfectionist en daar is volgens jou niets mis mee. Maar ondertussen lijdt je onder hoge idealen waarvoor je desnoods je gezondheid opoffert. Je gedraagt je als een hardloper die een onhaalbaar record moet verbeteren, zodat het onbereikbare toch bereikt wordt. Je denkt pas te kunnen genieten als je prestatie perfect is en omdat zoiets nooit lukt, voel je je permanent ongelukkig.

Eigenlijk wil je alleen maar de ander bewijzen hoe goed je bent. Hierdoor word je een slaaf van jezelf (eigen normen en waarden).
Ook in bepaalde maatschappelijke bewegingen zie je dat er een tendens is te denken dat je je spirituele groei en ontwikkeling kunt forceren door bepaalde leefregpuurels, b.v. voeding, oefeningen en meditatie, of door je terug te trekken uit het maatschappelijk leven. Men gaat er vanuit dat deze leefwijze garant staat voor en een uitdrukking is van een hogere graad van bewustzijn. Spirituele groei wordt echter alleen bevorderd door zoveel mogelijk natuurlijk te zijn, jezelf te leren zijn, wat dat ook voor jou moge betekenen en proberen je eigen levenstaak zo goed mogelijk te vervullen. Door de eventuele onderdrukking van lustgevoelens die door deze overtuigingen kunnen ontstaan kan het zijn dat er een totaal verlies aan levensvreugde ontstaat en het leven topzwaar voor je wordt.

Hoogmoed-gedrag komt ook voor bij deze mensen. Zij schudden in een discussie meewarig het hoofd en denken bij zichzelf: Maar goed dat ik het allemaal beter weet.
Dit gedragspatroon komt voor bij mensen met immens sterk plichtgedrag en met gedachten over hoe het allemaal hoort te zijn.

Ook bij kinderen zie je deze gemoedstoestand. Wanneer ze een zeven of acht halen op school zijn ze niet blij mee. Het had op zijn minst een negen moeten zijn.

Begrijpen dat het leven onvolmaakt is en zal blijven is de eerste stap naar het ontspannen en loslaten van jouw perfectie-dwang of dat van je van je ouders.
De remedie zorgt ervoor dat deze starre en vaak vermoeiende gedachten langzaam uit het dagelijkse leven van diegene verdwijnen.
De remedie Puur heeft een relatie met de galblaas meridiaan dus met het orgaan Galblaas.
Fysiek zien we vaak dat zich dit uit in klachten in de rechterknie.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

 

 

 

 

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.