Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

MOEDERKRUID - Tanacetum parthenium

Moederkruid - Tanacetum partheniummoederkruid
Vroeger was alles beter.

Moederkruid-mensen leven meer in het verleden dan in het heden.
Ze leven met het denken en voelen in het verleden, terwijl hun lichaam zich in het heden bevindt. Ten gevolge van deze ‘gespletenheid’ kan het zijn dat zij maar een fractie van hun geestelijk potentieel gebruiken.
Tijdens het dagdromen leveren zij zich het liefst over aan fijne ervaringen. Hierdoor kunnen zij zich moeilijk op hun werk concentreren, omdat hun gedachten steeds weer afdwalen naar “die goede oude tijd”.
Hierdoor kunnen er frustraties of zelfs woede ontstaan over het leven in het hier en nu.
Het dagdromen berust op een werkelijk beleefde gebeurtenis.
In eerste instantie lijken de symptomen niet zo dramatisch, het kan echter zijn dat jouw bewustzijn vaak in het verleden vertoeft zodat je je weg in het heden niet meer vindt. Je blik is regelmatig achterwaarts gericht, de toekomst biedt geen enkel perspectief en gevoelsmatig raak je verstard. Je gedraagt je als een schim, die er weliswaar is, maar niet echt verlangens aan het leven deelneemt.
Het kan zijn dat je treurt over gemiste kansen in het leven en onvervulde verlangens en verwachtingen hebt, of  weemoedig vaststelt dat men de dingen zo gedaan heeft, zoals men ze gedaan heeft. En dat je wanneer je de kans zou krijgen bepaalde dingen in je leven anders gedaan zou hebben.
Deze emoties kunnen ook ontstaan na een verhuizing, wanneer je een geliefd persoon verliest, de kinderen de deur uitgaan (lege-nest-syndroom), na een scheiding van een partner waar je nog niet los van bent of bij een pensionering.
Een kenmerk kan ook zijn je bijna alleen nog maar muziek wilt luisteren uit een bepaalde periode.
Maar wat ook kan gebeuren, ogenschijnlijk zomaar: Je hebt een heerlijke vakantie gehad en thuis gekomen voel je je ellendig. Je vraagt je af wat er aan de hand is. Na zo’n heerlijke vakantie moet je je toch fijn en vol energie voelen? Hoogstwaarschijnlijk heb je alleen maar heimwee naar de vakantie.
De bloesemremedie Meibloem heeft een relatie met de longmeridiaan dus met het orgaan Long.
Fysiek kan zich dit uiten in steken hebt in de linkerborststreek, dat je bh te strak aanvoelt, je een gevoel van misselijkheid ervaart. Daarnaast kan het zich uiten in een gevoel van vermoeid en uitgeblust  zijn en verdriet.
 

Madeleine Meuwessen
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.