Chakra II

Chakra II

De laatste twee blogs schreef ik over Combinatie III en Combinatie IV.
Combinatie III heeft een relatie met de Blaas-meridiaan en Combinatie IV met de Drievoudige-verwarmermeridiaan.
(Volgens de traditionele Chinese acupunctuurleer is dit een uit drie domeinen bestand, zuiver fijnstoffelijk orgaan, waarvoor op het grofstoffelijk niveau geen pendant te vinden is.De locatie ervan wordt aangegeven in de maag, vanwaar hij invloed uitoefent op het gehele lichaam).

Deze twee Combinaties tezamen horen bij Chakra II.
Chakra II Bestaat uit de bloesem remedies: Duizendblad, Fluitenkruid, Koraalcactus, Vergeving, Vuurdoorn, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem, Liefde en Hoop, Fluitenkruid, Duizendknoop, Kerspruim, Kruidje roer me niet, Waterlelie, Roze Duizendblad

Dit chakra is het centrum van ongefilterde emoties, seksuele energieën en creatieve krachten.
Van dit chakra gaan het verlangen naar zinnelijke ervaringen en de beleving van fysieke geneugten uit. Zoals de behoefte aan tederheid, aanraking en seksuele gevoelens.
Het is de emotionele kant van de seksualiteit en de uitwisseling van gevoelens. Met andere woorden: ECHTE LIEFDE!

Als dit chakra in balans is, heb je een gezond gevoel van eigenwaarde en een gezond zelfbewustzijn.

Chakra II heeft het element Water in zich en ook dat van Vuur.

Op fysiek niveau behoort het  gehele urogenitale gebied, dus de blaas en de geslachtsorganen, tot het 2e Chakra.
De taak van van de Drievoudig-verwarmer is zorg dragen voor de hele vochthuishouding van het lichaam. Het bestaat uit drie bestanddelen namelijk de ademhaling, de spijsvertering en de urogenitale functies.

Naast de productie van eicellen/spermatozoïden vormen de gonaden ook specifieke hormonen voor de ontwikkeling en instandhouding hiervan en beïnvloeden ze de seksuele activiteit.

Bij vrouwen regelen ze de menstruatiecyclus en beïnvloeden ze via hormonen de zwangerschap.
Bij mannen reguleren ze de prostaat.

Het onvermogen tot loslaten kan zich op fysiek vlak uiten in blaasstoornissen van allerlei aard, zoals blaasontsteking. Hiertoe hoort ook o.a. slapeloosheid ( uit boosheid) of slapeloosheid (uit schuldgevoel), nervositeit, prikkelbaarheid, gebrek aan energie, pijn of gevoel van beklemming in de borst, impotentie, depressies, nachtmerries, onrust, panische angst, hyperventilatie, doffe hoofdpijn vanuit de nek.

Als ik zo aan het schrijven ben, merk ik op dat er nog veel meer te vertellen valt over dit chakra. Maar hoop jullie al wat meer informatie te hebben verstrekt.

Madeleine Meuwessen
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.