Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Genadekruid - Gratiola officinalis

Genadekruid

Jaren geleden kwam er opeens een plant bij mijn vijver, die ik niet kende. Nou gebeurt dat wel vaker. Veel planten waar ik remedies van maak, komen "zomaar' aanwaaien.
Ik kon er maar niet achter komen welke plant het was. Heb dat veel mensen gevraagd en niemand wist dat. Uiteindelijk, er was een "tuinvrouw" onder behandeling bij mij voor de remedies, heb ik haar de plant laten zien. Zij wist het ook niet. Ze heeft een takje meegenomen en na een korte tijd kreeg ik van haar het bericht dat het hier om Genadekruid ging. Zij vond het heel bijzonder dat deze plant bij mij aan de rand van de vijver groeide omdat het om een zeer zeldzame plant ging, die van nature maar op een paar plekken in Nederland groeide. Dat was voornamelijk in Limburg langs rivieren en beken.
Nu heb ik een prachtige tuin en ik woon in het midden van een dorp. Hoezo kwam deze plant bij mij terecht!
Ik wist wel meteen , als ik een remedie hiervan zou maken, waar de plant voor zou dienen. Nu is het absoluut niet zo dat ik dan "zomaar" bloemetjes kan plukken en hier een remedie van kan maken. Nee, zo eenvoudig is dat niet. Je wordt "uitgenodigd" door de plant, je krijgt toestemming van de plant als de tijd daar is, om er een remedie van te maken.
Wat ik doorkreeg van de plant was "genade aan jezelf en aan anderen".
Zeven jaar later lees ik “zoiets” dergelijks in een boek van Mellie Uyldert. Wel in wat andere bewoordingen en zij schrijft over de thee die je er van kan maken, maar de remedie gemaakt van Genadekruid geeft ook dit spectrum aan. Ook weer zo bijzonder.
Er is een vrouw, die al jaren lijdt onder de boosheid, die haar is aangedaan. Zij heeft een ernstige scoliose ontwikkeld op L2, L3 en L4. Zij loopt behoorlijk scheef. En zij wordt al heel lang behandeld door de fysiotherapeut en een alternatieve Chinese masseur, maar ondanks dat alles kan zij moeilijk haar hobby, golfen, bijna niet meer uitoefenen.
Gebleken is dat Genadekruid vooral werkt op deze plek van het lichaam en de linker achterkant van de hals.
Na ongeveer een half jaar innemen van o.a. Genadekruid geeft zij aan verbaast te zijn dat zij helemaal geen boosheid meer voelt naar de mensen, waar zij eerst zo kwaad op was en die haar gedurende een lange periode haar tot in haar ziel gekwetst hebben. Eigenlijk laat het haar koud. En een bijkomstigheid, die voor iedereen zichtbaar is, gaat zij telkens meer rechtop lopen en kan zij weer volledig golf spelen.

Een andere vrouw, werkzaam in een modewinkel, komt bij mij omdat zij een "soort" reuma in haar handen heeft. Zij kan telkens moeilijker de kleding op hangertjes hangen omdat haar handen zo pijn doen en krom staan. Dit is me vooral bijgebleven omdat zij van die prachtige verzorgde, keurig gelakte nagels heeft terwijl mijn nagels er altijd uitzien als iemand, die in de bouw werkt. Ik ben altijd bezig in de tuin en hoe ik het probeer....altijd onder de aarde, dan weer gescheurd en smerig. Niet lady-like.
Ik heb haar uitgelegd dat ik niets tegen reuma of reuma-achtige klachten heb, maar dat het verbonden kan zijn met een diep-liggende boosheid. Nee, dat herkende ze niet. Ze was gelukkig, had twee heerlijke kinderen, die het beiden heel goed deden. Haar man was 6 jaar geleden overleden en daar was ze wel overheen.
Na een paar keer bij me te zijn geweest, ging ik iedere keer dieper in op gebeurtenissen in haar leven en opeens gaf ze toe, hoeveel ze ook van haar man gehouden had, ze eigenlijk van binnen zo boos op hem was dat hij haar "in de steek"gelaten had door te overlijden, terwijl hij er niets aan kon doen.
Nou, hiermee konden we verder.
Misschien was het een half jaar later, dat weet ik niet meer zo precies, had zij nu zonder wrok geaccepteerd dat haar man er niet meer was, de klachten aan haar handen waren weg en kon zij weer gewoon de kleding op hangertjes hangen. En gaat het nog steeds zo goed met haar. Zo fijn als je zulke resultaten hebt!!!!

Er komt een vrouw bij mij, die boos, boos, boos was. Haar dochter was overleden omdat die was aangereden door een dronken man. De vrouw had veel verticale groeven in haar gezicht. Op een gegeven moment komt haar zoon naar mij toe en zei dat hij het niet langer trok om met zijn moeder uit stelen te gaan (dat moest van de moeder). Ik was verbaasd, kun je je dat voorstellen? Wat bleek: zij was zo boos en zo verbitterd dat zij recht had om te stelen omdat de "wereld" haar zo onrechtmatig behandeld had omdat haar dochter was overleden. De dochter leek precies op Corrie Konings, die in die tijd ook onder behandeling was. Omdat die moeder maar niet over het verdriet van haar dochter heen kwam en zij een grote fan was van Corrie Konings, heb ik met Corrie afgesproken dat zij op consult kwam nadat deze mevrouw was geweest. Ze hebben elkaar hier ontmoet. Corrie Konings ging daar zo ongelofelijk lief mee om. Ze gingen samen, met een foto van haar dochter, op de foto. Dat heeft haar veel goeds gebracht. En na een lange periode was het stelen over ( volgens de informatie van de zoon, die hier zo opgelucht over was) en kon de vrouw meer in vrede leven.

Zulke verhalen blijven mij altijd bij. Ik ben dankbaar om zulk mooi werk te doen!

Succes is het gevolg van positieve gedachten. Mislukking is het resultaat van negatieve gedachten.
Genadekruid-mensen projecteren de schuld van hun eigen rampspoed steeds op anderen. Daardoor geven ze de verantwoordelijkheid voor hun eigen lot uit handen. Ze weigeren in te zien dat ze zelf de oorzaak hebben aangeleverd voor effecten, waarover ze zich nu beklagen. Het kan ook zijn dat de reden van wat er mis ging, te maken heeft het met te hoog gespannen verwachtingen en zelfs met het onvermogen zich te schikken in iets dat niet te veranderen valt. Dan treedt het negatieve werkelijk op, het zaad van de gedachten begint te ontspruiten. Je kunt zelfs het gevoel hebben dat je je "lekker" voelt in de slachtofferrol. Het gevoel afgewezen te zijn komt tot uitdrukking in de sterk neergetrokken mondhoeken. Je zoekt dus de oorzaak in de buitenwereld. Echter, iedere ervaring in de buitenwereld is een gevolg van een innerlijke gedachte-projectie.
Wie zich slachtoffer voelt, zal ook zeker slachtoffer worden.
--- anderen hebben altijd de schuld, soms zelfs het noodlot
--- verbitterd
" de och, arme ik"
waarom overkomt mij dit!
Ze trekken zich vol wrok en verbittering vaak uit het leven terug.
Het thema van hun leven wordt dan "WAAR HEB IK DAT AAN VERDIEND?"
Genadekruid-mensen schelden niet, maar proberen met stekeligheden, de naar hun mening schuldigen, te kwetsen, ze nemen de agressie in zich op en dat richt zich als autoagressie tegen zichzelf
Zij voelen zich slachtoffer en weten voor hun ongeluk altijd wel een slachtoffer te vinden, b.v. hun ouders of kinderen, echtgenoot, de schoon-kinderen of de buurman of hun baas en in extreme gevallen de hele samenleving of zelfs het noodlot.
Het kan echter ook zijn dat negativiteit de grondhouding van een persoon is.

Genadekruid geeft werkelijk genade aan jezelf en/of anderen, waardoor je niet meer door boosheid of verbittering dan ook, geblokkeerd wordt. Degene die de remedie gebruiken voelen deze als een enorme bevrijding, alsof er een soort algemene “genade” is. De problemen worden sneller losgelaten, waardoor er een soort deken van je afvalt.

Madeleine Meuwessen
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

genadekruid-1

Rechts- en linksonder op de foto staat Genadekruid

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.