Genadekruid

Genadekruid – Gratiola officinalisgenadekruid

Het thema in jouw leven kan zijn: “WAAR HEB IK DAT (ongeluk) AAN VERDIEND?”
Genadekruid-mensen voelen zich slachtoffer in het leven en weten voor hun ongeluk altijd wel een zondebok te vinden, b.v. ouders of kinderen, echtgenoot, schoonkinderen of de buurman, je baas en in extreme gevallen de hele samenleving of zelfs het noodlot.
Wanneer het negatieve werkelijk optreedt, ontspruit het zaad van de gedachten. Het gevoel afgewezen te zijn komt tot uitdrukking in zichtbaar-sterk neergetrokken mondhoeken. Je zoekt de oorzaak van dit ongeluk in de buitenwereld. Echter, iedere ervaring in de buitenwereld is een gevolg van een innerlijke gedachte-projectie.
De Genadekruid-mensen kunnen zich niet voorstellen dat anderen blij en onbekommerd door het leven gaan.
Feit is dat wie zich slachtoffer voelt, ook zeker slachtoffer wordt. En omdat je je slachtoffer voelt kan je dat als algemene rechtvaardiging hanteren voor jezelf zodat je geen verantwoordelijkheid voor je eigen lot hoeft te nemen.
Hierdoor ontstaat de kans dat je je vol wrok en verbittering uit het leven terugtrekt.
Deze negatieve gemoedstoestand is vaak hardnekkig. Het uit zich niet in heftige woedeaanvallen, je scheldt niet, maar je probeert wel anderen met stekeligheden te kwetsen. Je gevoelens van haat en verbittering en vaak machteloze woede smeulen onderhuids verder.
En omdat je deze agressie zo in jezelf opneemt, richt het zich uiteindelijk als autoagressie tegen jezelf.
Omdat deze gemoedstoestand verbonden is met de Maagmeridiaan kan het zijn dat deze woede en verbittering op de gewrichten slaat en reumatische klachten veroorzaakt.
Fysieke andere klachten/kenmerken zijn: vanaf de 1e tot de 4e lendenwervel pijn, pukkeltjes en/of uitslag rondom de mond, klachten aan de achterkant van de linkerknie en de linkerkant van de hals.

De bloesemremedie Genadekruid geeft werkelijk genade aan jezelf en/of anderen, waardoor je niet meer door boosheid of slachtofferschap dan ook geblokkeerd wordt.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.