Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Aster - Aster tartaricus - ook voor dieren

ASTER
Aster-mensen proberen echt alles om maar in het middelpunt te staan b.v. de nieuwste mode, die ook snel aanschaffen, opvallende kleding, een opvallende auto of wat dan ook....als het maar opvalt.aster

Aster-mensen hebben altijd iemand nodig om tegen te praten, ongeacht wie, desnoods de buurvrouw, waar je eigenlijk niets mee hebt.
Alleenstaande Aster-types kan men herkennen aan hun hoge telefoonrekeningen.
En zoals al vermeld in de vorige blog: Tegenwoordig hebben veel mensen last van  Telefonitis.

Mijn collega in Italië gaf mij een leuk voorbeeld:
Zij stond te wachten op een perron in Milaan en er werd omgeroepen dat de trein naar Bologna 5 minuten later zou komen.
Meteen, vertelt zij mij, zonder uitzondering, pakte iedereen haastig de telefoon om aan wie dan ook door te geven dat de trein 5 minuten later zou komen. Alsof de wereld zou vergaan. Het perron stond vol met mensen.

Aster-mensen zijn met zichzelf bezig, ze denken alleen aan zichzelf. Alles draait om hun eigen persoon. Ze maken vaak van een mug een olifant. Hun zinnen beginnen vaak met “ik”.

De stiefmoeder van Sneeuwwitje laat in de symboliek van het sprookje zien hoe iemand in een negatieve Aster-toestand met zichzelf bezig is. Voortdurend moet zij van haar spiegel de bevestiging krijgen dat zij de schoonste van het land is. De behoefte aan aandacht kan zo essentieel zijn dat het onze hele persoonlijkheid kleurt. Ouder worden kan dan ook een probleem zijn.

Als je nu weet dat dit eigenlijk een onbewust, niet gemanipuleerd gedrag is wat voortkomt uit het niet hebben of niet gekregen hebben “basisvertrouwen in het leven zelf”, dan is het te snappen dat mensen zich zo kunnen gedragen.

Aster-mensen lijden vaak aan hypochondrie en zij kunnen ook hartkloppingen en/of aanvallen van beklemming op de borst hebben aan de binnenkant van de linkerborst, die meestal een gevolg zijn van hypochondrische zelf-observatie en niet van een vernauwing van de kransslagaders (Angina Pectoris). Iets wat door de reguliere kant vaak niet serieus genomen wordt. Terwijl lijden aan hypochondrie echt heel serieus genomen moet worden! Het is toch vreselijk altijd met de angst te leven een hartinfarct te krijgen of welke andere ziekte dan ook!

Echter moet je natuurlijk altijd bij zulke klachten eerst naar een arts gaan!

Aster-kinderen zijn vanwege hun opdringerige karakter niet over het hoofd te zien. Knipperen met de vingers, trekken je aan je mouw, mengen zich in gesprekken met volwassenen, komen ertussen om maar aandacht te krijgen. Word je doodmoe van. Als ze er niet in slagen in het middelpunt te staan, proberen ze dit met alle mogelijke middelen te doen. Beginnen gek te doen of capriolen te maken, luidruchtig te fluiten of zingen, kabaal te maken. Worden zelfs brutaal om maar de gewenste aandacht te krijgen, ze incasseren hiervoor zelfs staf.

Er is een therapie, Transactionele Analyse, waarvan Eric Berne de grondlegger is.
Hij bestudeerde de manieren, waarop mensen in hun leven vast komen te zitten.
Een aantal uitgangspunten van deze theorie zijn
- ieder mens kan leren om zelfstandig te denken, te voelen en te handelen
- we worden allemaal geboren om te winnen, niet om te verliezen
- veel psychische klachten en problemen zijn het gevolg van verkeerde manieren van leven, die gebaseerd zijn op besluiten en conclusies, die mensen in hun kinderjaren namen. Veel ziektes zijn keuzeziektes. Verandering van leefwijze houdt herziening van de besluiten en het nemen van een nieuw besluit in.

In T.A. komt het woord “Strokes” voor: Een stroke is iedere handeling, die erkenning, herkenning en/of waardering van een ander inhoudt. Strokes kunnen zowel positief als negatief zijn. B.v. pos. ik vind je aardig, neg. je deugt niet. Als je als volwassene/kind/dier geen positieve strokes ontvangt, zul je deze op een negatieve manier proberen te verwerven (aandacht trekken, dreinen, baldadig zijn). De ervaring leert, dat negatieve strokes eerder te verwerven zijn, of gemakkelijker dan positieve. Dit kan van invloed zijn op de rest van je leven….. tot je natuurlijk met remedies begint…..
Dit is altijd in mijn gedachten gebleven. Als je dus een Aster-volwassene/kind/dier ontmoet kun je je altijd afvragen, waarom het zo’n Aster-gedrag heeft. Dit gedrag is vaak onbewust en heeft diegene totaal geen inzicht in zijn/haar eigen gedrag.

Een Aster-type zoekt bij anderen, wat hij/zij alleen in de diepte van zijn eigen ziel vinden kan, n.l. het oer-vertrouwen die de angst overwint.
Omdat dit niet gebeurd is, zijn deze mensen psychisch volledig afhankelijk van de hulpvaardigheid van anderen.

De bloesemremedie Aster stelt je in staat – of je nu kind, volwassene of dier bent– de uitgereikte hand van de Kritische Ouder (volgens Transactionele Analyse) of de Ouder (lees buitenwereld) te aanvaarden.
Zij voelt als een ondersteunende arm om je schouders. Zij stimuleert, zorgt, troost en moedigt aan. Je krijgt weer het gevoel van basisvertrouwen. Je weet dat je je eigen dingen weer op eigen kracht kan doen. Als je b.v. in een relatie zit waarvan je het gevoel hebt dat je die relatie in stand houdt omdat je niet alleen kan zijn komt door de Aster het vertrouwen dat je het zelf kan doen. Je hebt de enorme aandacht die je vraagt aan anderen, positief of negatief, niet meer nodig. Je bent in staat met echt intentie naar anderen te luisteren. Je vult , met woorden of in gedachten, het verhaal dat de ander vertelt, niet meer aan met jouw eigen verhaal. Met andere woorden: Vaak merk je aan mensen, die een “tekort” hebben van Aster, dat ze het verhaal dat jij vertelt “overnemen” en dit meteen op hun eigen leven “plakken”. Stel bijvoorbeeld: Je vertelt iemand een verhaal over je zusje of broertje over ouders en meteen maakt de ander invullingen…ja, want mijn zusje, broertje, ouders enz. enz. Alsof jouw verhaal alleen maar voor hen een inleiding is om over hun zorgen te gaan vertellen. Hun verhaal is vele malen erger, ingewikkelder. Hebben het veel zwaarder. Nou, noem maar op.

De positieve kwaliteit van Aster is dat je kunt heel goed luisteren en je inleven in de ander, m.a.w. je bent een uitstekende hulpverlener.

Doordat Stefan Veensta van de praktijk van de praktijk voor natuurlijk gezonde dieren , www.natuurlijkgezondedieren.nl, www.stichtingintegratievediergeneeskunde.nl de Facebookpagina van Star Remedies geliked heeft, bedacht ik dat ik in mijn blogs tot op heden nooit iets geschreven heb wat remedies voor dieren kunnen betekenen.
Ik weet dat ze in deze praktijk ook met de Star Remedies werken met een goed resultaat. En ik heb een tijdje geleden een lezing in hun praktijk gegeven.
Dieren kennen dezelfde gemoedstoestand als mensen, dieren hebben net zoals mensen zeven chakra's. Of deze chakra's ook voor dieren een spirituele betekenis hebben, daar zijn de meningen over verdeeld. Echter omdat de chakra's van essentieel belang zijn (en als je in staat bent de chakra's te testen) kan de behandeling voor dieren net zo diep gaan als bij mensen.

Aster-dieren kunnen niet alleen zijn. Ze vragen ook constant jouw aandacht. En als ze die niet krijgen, laten ze dat op allerlei manieren aan je zien. Door te plassen, ook al is een hond bv. net uitgelaten en moet het dier een uurtje alleen thuis zijn. Je komt thuis en ja hoor, weer geplast!! Of je komt thuis en weer heeft de hond alles wat hij/zij maar te pakken kan krijgen, stuk gemaakt. Straffen heeft geen enkele zin!! Je kunt je afkeuring laten blijken, echter niet teveel aandacht aan geven, want de negatieve aandacht is ook aandacht en dat is precies wat hij/zij wil en kom je in een vicieuze cirkel. (zie  Transactionele Analyse)
Ook dieren kunnen als klitten zich aan je "vastklampen".
Vaak gaat het om dieren, die te vroeg bij de moeder zijn weggehaald. Hierdoor hebben ze de bevestigde moederliefde moeten missen. En het lijkt alsof ze constant op zoek zijn naar een vervanging daarvan.
Deze dieren zijn erg kleinzerig. Ze "piepen" ook snel of blijven zachtjes blaffen, maar constant (honden). Ze zijn dol op publiek en wil aandacht van iedereen. Springen ook vaak tegen mensen op, soms tot vervelends toe.

Het betekent dat alle dieren, die veel aandacht vragen, veel baat kunnen hebben bij de bloesemremedie Aster.

Madeleine Meuwessen

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.