Meibloem- Plumeria rubra

Meibloem – Plumeria rubra

De bloesemremedie Meibloem is goed voor mensen die zich veel zorgen maken over hun familie en vrienden.Meibloem

Ze zijn vriendelijk, lief en hulpvaardig en zetten ogenschijnlijk hun eigen behoeften op de tweede plaats. Ze hebben vaak angst om hun geliefden te verliezen.

Zonder dat je je dat bewust bent, wil je graag controle houden over andere mensen met als (oprecht) excuus dat je bang bent dat er iets met hen zou kunnen gebeuren.
Op deze manier probeer je geleidelijk steeds meer invloed op het leven van anderen te krijgen. Het liefst wil je dat anderen jou om raad vragen bij belangrijke zaken, dat geeft je een goed gevoel.

Echter, als jouw goed bedoelde advies in de wind wordt geslagen kan je boos of verdrietig worden en als je je zin niet krijgt, kun je zelfs ziek worden. In extreme gevallen komen zelfmoordgedachten voor.
Je gebruikt morele druk op de ander om hen aan je te binden en wanneer de ander dat niet snel genoeg doet ben je in staat om de ander een schuldgevoel te geven. Soms met woorden, soms met een blik, een dieperliggende, bekende of onbekende oorzaak, reden voor dit gedrag is dat je het moeilijk vindt om alleen te zijn, om zaken los te laten.

Bij deze emotie “hoort” de fysieke uiting astma. Het kan zijn dat degene, die niet los kan laten astma krijgt, maar ook hun nabije omgeving ( minderen, partner) kan onder hun druk “geen ademhalen”.

Vandaar dat hier een verbintenis is met de longmeridiaan en dus met het orgaan Long.

Andere symptomen zijn: migraine, duizeligheid, slapeloosheid, een drukgevoel in de keel met het gevoel dat er “iets” zit, moeilijk je hoofd kunnen draaien en huilbuien. Soms hapert het herinneringsvermogen.

Met de bloesemremedie Meibloem laat je de ander in liefde en bescherming opgroeien en als de tijd daar is, ben je in staat de ander echt los te laten en te laten gaan om zijn eigen weg te volgen. Zo ben je in staat om echte liefde zonder voorwaarden, zonder controle, aan de ander te geven.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.