Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Combinatie 2

Combinatie 2
Bestaat uit de bloesem remedies: Papaver, Waterlelie, Genadekruid, Bali, Komkommerkruid, Komkommerkruid II, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem.
Kernbegrippen van deze combinatie zijn:
Meer vertrouwen; minder boosheid; meer energie; beter omgaan met opgelegde taken (werkzaamheden) waardoor stress verdwijnt.

Papaver
Papaver-mensen hebben angst voor hun financiële toekomst of gebrek aan vertrouwen in de toekomst. Ook kunnen zij last hebben van depressies van bekende oorzaak, de zogeheten exogene of reactieve depressie. Dat is een depressie die van buitenaf is ontstaan. Het zijn mensen die vaak het woord “maar” gebruiken, zoals: Ja, ik geloof er wel in, maar… Je bent een pessimist, je bent ook bang dat jouw vertrouwen wordt misbruikt.
Je zal altijd op je hoede zijn. Bij tegenslagen word je alle moed ontnomen. Papaver laat je weten dat het allemaal goed komt. Het oervertrouwen. Wetend vanuit het universum dat je
gesteund wordt. Liefde. Daadkrachtige liefde.

Genadekruid

Genadekruid-mensen voelen zich “slachtoffer van het leven” en zitten vol haat of woede. De vraag die boven komt: “Waaraan heb ik dit allemaal verdiend in het leven”?Er blijft
vaak boosheid onder de oppervlakte smeulen en het gevoel nooit meer blij te kunnen zijn. Deze mensen kunnen gevoelig zijn voor reuma. Het leven ligt ze zwaar op de maag.
Genadekruid geeft werkelijk genade aan jezelf en/of anderen, waardoor je niet meer door boosheid of welke andere gemoedstoestand dan ook geblokkeerd wordt. Degenen die de remedie gebruiken voelen deze als een enorme bevrijding, alsof er een soort algemene “genade” is.

Bali
Bali trekt je uit de apathie. Het kan zijn dat je innerlijk capituleert, de strijd opgeeft en berust in een situatie. Je kunt je geestelijk helemaal leeggezogen voelen en het kan zelfs zo
zijn dat een boek lezen al teveel is. Deze remedie geeft standvastigheid en helpt je bij je besluit te blijven. Je hebt gekozen, helemaal zelf. Wat je gekozen hebt maakt niet uit, maar
het pad ligt nu open en je kunt vol vertrouwen de weg op gaan. Bali maakt je aura vanuit je centrum groter, omdat je van binnenuit groeit. Een andere eigenschap van deze remedie is dat het je de kracht heeft om de “hele wereld” aan te kunnen.

Komkommerkruid
Komkommerkruid-mensen zijn overbelast. Ze kunnen hun taken niet meer aan. Je hebt het gevoel dat je aan alle eisen die er aan jou gesteld worden, niet meer kan voldoen. En het blijft je maar achtervolgen. Het werk ligt als een onoverkomelijke berg voor je. Je hebt concentratiestoornissen. Je hebt het gevoel een echte zenuwinstorting te krijgen. Als je
examen moet doen of een sollicitatie gesprek, kan het zijn dat alle gedachten “zomaar” ineens weg zijn. Je kunt een totale “black-out” krijgen. Het kan zelfs zo erg zijn dat je door de situatie kan flauwvallen. Dit is echte stress! Als je als een berg opziet tegen de vele dingen, welke dan ook, die je moet doen dan “knipt” Komkommerkruid de berg in “stukjes” en ben je in staat vanuit je hart te handelen zoals je moet doen.

Komkommerkruid II
Komkommerkruid II spoort je aan tot handelen. De “mannelijke” energie geeft je de kracht om fysiek in actie te komen. Pure daadkracht dus. Komkommerkruid II lijkt de “mannelijke” equivalent te zijn van het gewone “vrouwelijke, vanuit het hart werkende” Komkommerkruid.
Komkommerkruid en Komkommerkruid II zijn de remedies tegen stress.

Dagkoekoeksbloem
Dagkoekoeksbloem-mensen lijden aan een gebrek aan zelfvertrouwen. En zij lijden aan faalangst Je durft nauwelijks anderen aan te spreken. Examenangst kwelt je vaak al weken voor het eigenlijke examen. Je acht je tot veel dingen niet in staat en je hebt vaak een sterk minderwaardigheidsgevoel. Dagkoekoeksbloem versterkt je zelfbewustzijn. Het bewerkstelligt het proces dat je in staat stelt jezelf te laten zien, dat je er mag zijn. Het sterkt je zelfvertrouwen. Je kan je eigen persoonlijkheid ontvouwen. Je staat met beide voeten op de grond. “Ik kom er voor uit dat ik er ben”.

Waterlelie
Waterlelie zorgt ervoor dat je uit de diepte, donkerte komt en het licht weer vindt. Geeft hoop vanuit het universum voor nu en de toekomst. Alles zal ten goede keren.

Star of Bethlehem: 
Star of Bethlehem-mensen hebben verwondingen opgelopen in het leven. Een psychische schok kan het hele energetische zenuwstelsel ontregelen. Zij lijden aan malende gedachten, echter alleen over nare, pijnlijke situaties. Je voelt verdriet bij teleurstellingen of na een ongeval of het verlies van een dierbare. De gevolgen van een zwangerschap of een geboortetrauma of schok uit je jeugd kan heden ten dage nog grote gevolgen hebben. En bij iedere verwonding/kwetsing wordt de wond weer verder opengereten.
Dit is de reden dat bij iedere combinatie Star of Bethlehem is toegevoegd.

Combinatie 2 zorgt ervoor dat je niet meer zo piekert of zegt: “Het glas is halfleeg”. Je kijkt positiever naar de toekomst. Je klampt je niet meer
vast aan negatieve dingen. Je maakt je minder zorgen. De blokkade van boosheid, verbittering en rancune verdwijnt. Je blijft bij jezelf en hierdoor kan de energie weer goed stromen. Ook hier geldt: je hoeft niet meer als een berg op te zien tegen de vele eisen die aan jou gesteld worden. De angst een black-out te krijgen verdwijnt. Je bent in staat tot handelen op

Combinatie 2 heeft een relatie met de maagmeridiaan dus met het orgaan Maag. Opgekropte ergernis leidt op den duur tot brandend maagzuur en/ of pijnlijke gewrichten.
En ook hier geldt natuurlijk weer: Ga eerst met je lichamelijke klachten naar een (huis)arts.
Als je snel neigt naar piekeren en last hebt van de zorgen die je beïnvloeden helpt Combinatie 2 je deze

Aangezien Combinatie 1 (laatste blog)een relatie heeft met Combinatie 2, die weer in verbinding staan met Chakra 1 zal de volgende keer Chakra 1 worden besproken.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.