Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Combinatie 1

Lieve mensen,

Door de onvoorwaardelijke, niet-aflatende steun van onze “vrienden-familie” bij het plotseling overlijden van onze geliefde papa en man ( mijn vriendje)  zijn Micha en ik weer in de gelegenheid ons leven op te pakken.
Vanaf het moment van overlijden tot zeker één maand daarna hebben zij zich dag en nacht over ons ontfermd.
Uit heel Nederland en het buitenland hebben onze vrienden zich achter ons geschaard. Velen hebben “gewoon” hun praktijk gesloten of hun werkzaamheden aangepast. En ze waren er, allemaal!
Hoe dankbaar zijn we dat we deze vrienden hebben. En nog steeds worden we dagelijks “gemonitord”, ieder op zijn eigen wijze.
De schok van het heengaan van Rob was voor ons zo groot, niet te bevatten.
En om mijn blog weer op te pakken zal ik de eerste tijd gaan schrijven over de combinaties, die we gemaakt hebben.

COMBINATIE 1
Concrete angst voor alledaagse dingen zoals onweer, pleinvrees, dood, dieren, werk, ziek worden, een somber gevoel van onbekende oorzaak, overbelasting van buitenaf (niet opgewassen zijn tegen de aan jou gestelde eisen).
Je voelt je beschermd en gesteund. Angsten verdwijnen. Je hebt de aandacht die je zocht bij anderen niet meer nodig. De zon in je hart gaat weer schijnen en donkere wolken verdwijnen. Je hoeft niet meer als een berg op te zien tegen de vele eisen die aan jou gesteld worden. De angst een black-out te krijgen verdwijnt. Je bent in staat tot handelen op een manier die bij jou past met veel energie.

Deze Combinatie bestaat uit de bloesem remedies: Kruidje roer me niet, Maskerbloem, Aster, Immortelle, Komkommerkruid en Komkommerkruid II, Dagkoekoeksbloem, Star of Bethlehem
Kernbegrippen van deze combinatie zijn:
Maskerbloem: Verminderen van angstgevoelens met bekende oorzaak.
Aster:
angstgevoelens over jezelf/ bezorgdheid over jezelf.
Immortelle:
gebrek aan levensvreugde.
Komkommerkruid I en Komkommerkruid II:
beter omgaan met de door de "buitenwereld"opgelegde taken,(werkzaamheden), als je veel zaken in het leven ervaart als "stress".
Kruidje roer me niet:
geeft je bescherming en steun. Deze remedie geeft je kracht van binnen uit, laat je ook bij je eigen kracht komen en geeft je de moed en de energie en je
bent in staat je eigen weg te gaan als je erg gevoelig bent. Je staat bewust in het leven en met beide voeten op de grond.
Dagkoekoeksbloem: 
Dagkoekoeksbloem-mensen lijden aan een gebrek aan zelfvertrouwen. En zij lijden aan faalangst Je durft nauwelijks anderen aan te spreken. Examenangst kwelt je vaak al weken voor het eigenlijke examen. Je acht je tot veel dingen niet in staat en je hebt vaak een sterk minderwaardigheidsgevoel. Dagkoekoeksbloem versterkt je zelfbewustzijn. Het bewerkstelligt het proces dat je in staat stelt jezelf te laten zien, dat je er mag zijn. Het sterkt je zelfvertrouwen. Je kan je eigen persoonlijkheid ontvouwen. Je staat met beide
voeten op de grond. “Ik kom er voor uit dat ik er ben”.
Star of Bethlehem: 
Star of Bethlehem-mensen hebben verwondingen opgelopen in het leven. Een psychische schok kan het hele energetische zenuwstelsel ontregelen. Zij lijden aan malende gedachten, echter alleen over nare, pijnlijke situaties. Je voelt verdriet bij teleurstellingen of na een ongeval of het verlies van een dierbare. De gevolgen van een zwangerschap of een geboortetrauma of schok uit je jeugd kan heden ten dage nog grote gevolgen hebben. En bij iedere verwonding/kwetsing wordt de wond weer verder opengereten.
Dit is de reden dat bij iedere combinatie Star of Bethlehem is toegevoegd.

Combinatie 1
geeft een gevoel van bescherming en gesteund worden. Angsten verdwijnen. Je hebt de aandacht die je zocht bij anderen niet meer nodig. De zon in je hart gaat weer schijnen en donkere wolken verdwijnen. Je hoeft niet meer als een berg op te zien tegen de vele eisen die aan jou gesteld worden. De angst een black-out te krijgen verdwijnt. Je bent in staat te handelen op een manier die bij jou past met veel energie.

Combinatie 1 heeft een relatie met de nier-meridiaan dus met het orgaan Nier. Mensen met een zwakkere nier-energie kunnen last hebben van kou, niet van de winter houden en hebben gevoelige oren. Ook impotentie kan voorkomen. Soms komt het gevoel van beklemming op de borst voor. (! wel naar de huisarts gaan !)

Aangezien Combinatie 1 een relatie heeft met Combinatie 2, die weer in verbinding staan met Chakra 1 zal de volgende keer Combinatie 2 worden besproken en daarna Chakra 1.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.