Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Chakra I

Chakra I

De laatste twee blogs schreef ik over Combinatie I en Combinatie II.
Combinatie I heeft een relatie met de Nier-meridiaan en Combinatie II met de Maag-meridiaan.

Deze twee Combinaties tezamen horen bij Chakra I.

Het eerste chakra houdt verband met de wil tot overleven en de daaruit voortvloeiende fundamentele behoeften, die ons fysieke bestaan mogelijk maken en veiligstellen.
Hiertoe behoort natuurlijk eten, drinken, slapen en ook de voortplanting om de menselijke soort in stand te houden.
Ermee verbonden is het verlangen naar geborgenheid, veiligheid, de wens een huis, een gezin, kinderen te hebben.

Het chakra staat voor alles wat met houvast, stabiliteit, zekerheid, vertrouwen, vastberadenheid en volharding te maken heeft. Zowel op het fysieke als op het psychische vlak.
Op lichamelijk vlak betekent dat, dat ons gebit en onze botten hiertoe behoren.
Onze botten (wervelkolom en skelet) geven onze organen stabiliteit en houvast. Tevens bieden ze bescherming aan belangrijke organen zoals hart, longen en hersenen.

Op lichamelijk niveau is er een verband tussen de eerste chakra en de bijnieren. De bijnieren bestaan uit twee gedeeltes: merg en schors.
De bijnieren (bijniermerg) produceren de hormonen adrenaline en noradrenaline.
Bijnierschors produceert een hele reeks hormonen (een bekende hiervan is cortisone).

Adrenaline wordt in je lichaam aangemaakt als je lichaam denkt dat het in gevaar is. Dit gaat niet alleen over kwesties van leven en dood. Dit geldt ook voor situaties als je veel stress ervaart. Dit kan zijn bij situaties waar er erg veel "op je bordje" ligt, maar ook wanneer je erg boos bent, heel erg schrikt, als je bang bent, of als je heel hard aan het sporten bent.
Dit mechanisme is een overblijfsel uit de beginperiode van de mens en was van groot belang in extreme situaties waarin je moest: vluchten of vechten. Dat je in een fractie van een seconde kunnen reageren en vervult dus een belangrijke functie.

Adrenaline en noradrenaline zorgen voor afgifte van suikers, verhogen het hartritme en de bloeddruk, verwijden de ademwegen, de kransslagaders van het hart en de bloedvaten in de spieren.

De belangrijke functie hiervan, een verhoogde adrenalinespiegel, wordt tegenwoordig vaak niet meer door de extra fysieke inspanning afgebouwd. Het gevolg hiervan is STRESS.
Absoluut niet te verwarren met Burn-out.

Veel klachten, die met een verhoogde adrenalinespiegel verband houden, zijn o.a.:
Angststoornissen, depressie, overgevoelig voor geluiden, licht slapen, slapeloosheid, innerlijk zeer gespannen, extreme vermoeidheid, hoofdpijn (dit is al voor een deel beschreven in Combinatie I).
Maagklachten, woedeaanvallen, totale lusteloosheid, sterke nervositeit ( dit beschreven bij Combinatie II).

En vooral een gevoel van STRESS, die zich kan laten zien door een totale black-out (alles gedachten zijn weg), sterk nerveus gevoel, het idee dat je nog 100 dingen moet doen, oppervlakkige ademhaling en nog vele andere klachten.
Dit heb ik al beschreven bij de bloesemremedies Komkommerkruid en Komkommerkuid II. ( 22 en 29 april 2016).

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.