Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Herfstaster - Aster ageratoides

Herfstaster

Deze keer een heel andere blog dan dat jullie van mij gewend zijn.

Sinds een paar jaar staat er in mijn tuin, weer "plotseling", een Herfstaster. Deze heb ik niet geplant. Deze groeit naast een Taxus, die ik ook niet geplant heb. Verleden jaar "moest" ik er eindelijk en remedie van maken. Ik heb de moedertinctuur een half jaar laten staan. En sinds kort heb ik er stockbottles van gemaakt en aan een aantal therapeuten uitgedeeld.

Zelf wist ik bij het maken van de remedie, dat deze zou dienen voor het ontluiken van je "kinderlijke" spiritualiteit. En altijd heb ik toch een wat schuchter gevoel bij deze woorden.
Als tijdens de conceptie, de tijd in de baarmoeder,de eerste jeugdjaren hier een blokkade is ontstaan, haalt de Herfstaster deze blokkade weg.

Bij het testen door andere therapeuten kreeg ik o.a.de woorden:

Geeft speelsheid, sprankeling, blijdschap. Je mag er zin in al je facetten.
Werkt op je zintuigen.
Rustgevend.
Hartslag.
Bloeddruk verlagend.
Uit je hoofd naar je gevoel.
Loslaten wat er niet toe doet.
Aarding.
Met de voeten op de grond.
Het werkt op het hart. Het maakt mijn hart krachtiger. Niet zo zeer fysiek, maar meer zelfvertrouwen.
Ik ben blij met wie ik ben. Maakt het hart open.
Geen mooie praatjes. Neem jezelf zoals je bent. Eerlijk zijn.
Ik krijg een heldere blik.

Wat me deze keer zo leuk lijkt, dat diegene, die de remedie ontvangen, feedback geven wat deze remedie bij hen heeft gedaan.

Ben reuze benieuwd naar jullie reacties.

Madeleine Meuwessen
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.