Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Eucalyptus - Eucalyptus debeuzevillei

Eucalyptus

Eucalyptus-mensen zijn hele deskundige, bekwame en intelligente mensen. Vaak zijn ze ook vaak creatief. Ze mengen zich niet graag in andermans zaken, omdat ze eigenlijk niet willen dat anderen zich met hen bemoeien.
Ze hebben een innerlijke distantie tot hun omgeving, worden door anderen zeer gewaardeerd en hoog aangeslagen en op een voetstuk gezet.
Ze weten ook dat ze vaak in veel opzichten meer betekenen dan anderen en laten zich na verloop van tijd daar ook op voorstaan.
Hierdoor ontstaat er nog meer innerlijke distantie. Dit levert na verloop van tijd toch problemen op omdat hierdoor nog meer een superioriteitsgevoel kan ontstaan.

Vermogens als genegenheid, begrip, empathie of liefde voor de medemens nemen steeds verder af en in extreme gevallen treed echte gevoelsarmoede op.
Dit onvermogen komt soms bij de adel voor als gevolg van een elitaire opvoeding, maar ook bij b.v. fotomodellen of bekende artiesten.
Zij onttrekken zich het liefst aan alles wat onaangenaam is, dit is beneden hun niveau.
Anderen vinden de Eucalyptus-mens soms arrogant en trots.

Ik weet nog heel goed, jaren geleden, kwam er een zeer bekende Nederlander bij me voor remedies. Het kind van deze BN'er liep contant op de teentjes (dat was het eerste dat ik zag) en als de ouder handtekeningen uitdeelde, liep het kind van 5 jaar er achter aan en deelde ook zijn handtekening uit. En iedereen vond het enig! Het kind was moeilijk te benaderen, had geen vriendjes en luisterde totaal niet naar de ouders. Natuurlijk heeft het kind ook remedies gekregen en het eerste wat mij na een maand weer opviel was dat hij niet meer op zijn teentje liep. Na een tijdje kreeg dit kind "gewoon" vriendjes, luisterde naar zijn ouders en vond het fijn om naar school te gaan.

Vaak zijn Eucalyptus-mensen extreem overgevoelig voor kietelen.
De huid wil daarmee symbolisch tot uitdrukking brengen dat het contact met de omgeving te intens en soms als ondraaglijk wordt ervaren. Vanwege hun overmatige zintuiglijke gevoeligheid zijn ze vaak ook oversekst of staat hun seksleven op een heel laag pitje.

Deze capabele, kundige, ogenschijnlijk zelfstandige mensen zien er uit alsof ze tolerant zijn, echter mengen zich niet in de zaken van anderen
Ze zijn gevraagde adviseurs omdat ze objectief blijven en niet proberen anderen hun wil op te dringen. Ook onttrekken zich bij geschillen en maken geen ruzie omdat boosheid of strijd beneden hun waardigheid is

Als hij een verwijt krijgt, stelt hij zich daarboven en hij voelt zich superieur: Dat is mij te stom!
Ze onttrekken zich aan ieder conflict met als argument voor zichzelf: Het sop is de kool niet waard.
In een relatie kan deze houding voor veel problemen zorgen. Stel dat je woedend bent op je partner om wat voor reden dan ook...de ander, de Eucalyptus-mens, reageert dan vaak met: Later, als je rustiger bent kunnen we er misschien over praten, vaak met een neerbuigende houding. Hetgeen de een nog woedender maakt.

Maar weet: Vaak zijn deze mensen ook eenzaam, ook als hij met anderen is.
Zijn ze ziek dan willen ze met rust gelaten worden en zijn ze alleen in hun ziekte.
Ze nemen niet echt deel aan het leven. Zijn buitenstaanders, Einzelgängers.

Zoals hierboven al vermeld:
Voelen ze zichzelf op de een of andere manier superieur aan of ‘beter’ dan anderen.
Mijden ze iedere confrontatie
Beschouwen ze ruzie en boosheid beneden hun waardigheid
En mengen zich niet in andermans aangelegenheden

In het eerste stadium nemen deze mensen innerlijk afstand van hun omgeving.

In het tweede stadium trekken ze zich uiterlijk verder terug van hun omgeving, mijden het contact met anderen en worden zo Einzelgängers:
Als gevolg van hun contactarmoede  hebben ze weinig echte vrienden en zijn ze te trots toe te geven dat ze problemen hebben
Ook zijn ze te trots om hulp te accepteren, omdat ze zich in hun vermeende grootsheid onbegrepen voelen door hun inferieure omgeving
Deze depressie dien je zeer serieus te nemen en ligt het gevaar voor zelfdoding op de loer.

Ik weet nog goed: Jaren geleden woonde mijn schoonmoeder in een bejaardentehuis. Zij had een buurvrouw waarmee ze geen contact kreeg, wat ze ook probeerde. Mijn schoonmoeder was een vrouw die met iedereen in het huis een goed contact had. Op een dag werd de buurvrouw gevonden in bed, de kapper was de dag daarvoor bij haar geweest. Ze had haar mooiste jurk aan. Ze lag er prachtig bij. Ze had een overdosis slaaptabletten genomen.

Als Eucalyptus-mensen verslaafd zijn, zullen ze geen "ordinaire" drugs nemen, nee.....alleen cocaïne is goed genoeg voor ze!

Je ziet dat deze mensen proberen alles perfect te doen om zich van de massa te onderscheiden.
Bij Duizendblad (zie blog) kan je ook deze perfectiedrang zien maar niet om zich van de massa te onderscheiden, nee...zij doen dit uit angst om niet meer aardig gevonden te worden.
En bij Puur-mensen (zie blog) zie je ook perfectie, echter willen zij aan de buitenwereld laten zien hoe goed ze zijn. Daar is "het hoort" het meest gebruikte woord!

Toen we nog drie teckels hadden, had één van de teckeltjes ook zo'n houding. Als ze naast mijn man liep, dan hield ze haar koppie hoog in de lucht. Ze had ook, jammer genoeg, geen contact met de andere teckels. Toen wist ik nog niet dat hiervoor de bloesemremedie Eucalyptus geïndiceerd was.

En kijk naar katten: hoeveel katten hebben dit gedrag? Als je weg bent geweest of je straft ze voor iets, draaien ze vaak hooghartig hun koppie om als je niet bestaat.

De bloesemremedie Eucalyptus zorgt voor meer ontspanning, dat je meer met gevoelens kunt omgaan, respect te hebben voor anderen, je meer op je gemak in gezelschap voelen, tactvol gedrag.

Deze bloesemremedie heeft een relatie met de bloesomloop-seksmeridiaan.

Lichamelijk kan je last hebben van stijfheid in de nek (stijfheid door gebrek aan deemoed), het is moeilijk het hoofd te buigen – lichamelijk als zowel geestelijk, vaak hoofdpijn die begint bij de haarlijn en eindigt bij de wenkbrauwen Je kunt problemen met de linkerenkel, de achterzijde van de linkerdij en de buitenkant van de linkervoet ervaren.

Madeleine Meuwessen
.
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.