Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Vlinderstruik – Buddleja davidii en bore-out

Vlinderstruik-mensen lopen voor veel dingen warm, kunnen de geweldigste plannen maken, maar voor alledaagse dingen hebben ze weinig belangstelling.
Ze maken  geweldige plannen maar zijn  al gelijktijdig  bezig met de volgende stap, terwijl ze aan het eerste nog niet eens begonnen zijn.

Vaak gaat het hier om zeer intelligente mensen, die makkelijk verveeld raken door de situatie waarin ze zich bevinden, zoals werken onder hun niveau.
De relatief nieuwe term, die hiervoor gebruikt wordt is: bore-out

Geschat wordt dat 15 procent van de werknemers veel last hebben van verveling op het werk of je nu op een kantoor werkt of winkelbediende, hovenier of psycholoog bent. Ook kan je dit overkomen als je huisvrouw bent, vergis je niet. Dat heeft niets te maken dat je niet van je gezin houdt. Dus hierover geen schuldgevoel. Nee, het kan zijn dat dit veroorzaakt wordt door de voor jouw vervelende taken die iedere dag op je wachten en waar je geen voldoening uit haalt. Iedere dag weer die was waar nooit een einde aan schijnt te komen, die badkamer schoon maken, de eindeloze boodschappen (er moet toch gegeten worden?)

Ik heb al een artikel geschreven over burn-out: zie Hortensia
Zoals de naam al doet vermoeden heeft een bore-out te maken met verveling. Wanneer je op je werk taken te doen krijgt die onder je niveau liggen of je simpelweg niet interesseren ligt een bore-out op de loer.
Hierdoor ontstaat uitstelgedrag omdat de taken, die je te te doen hebt, oninteressant zijn en daarom schuif je onaangename dingen voor je uit.

Zijn ze totaal niet geconcentreerd bij werk dat ze niet leuk vinden, gaan ze maar wat aan rommelen
Ze zijn gemakkelijk afgeleid van oninteressant werk en hierdoor werken ze oppervlakkig en kunnen er  veel vluchtigheidsfouten worden gemaakt.
Het komt ook vaak voor dat gedachten plotseling weg zijn en weten ze niet meer wat ze wilden zeggen of doen.
Bij de bloesemremedie Komkommerkruid (zie de blog hierover) zijn de gedachten ook "zomaar"weg. Dit komt doordat men overbelast is.
Bij Vlinderstruik-mensen gebeurt dat ook, echter de oorzaak hiervan is "onderbelast"(omdat ze dingen zo vervelend vinden).

Eigenlijk zijn ze constant op de vlucht voor oninteressante dingen, vaak ook voor zichzelf.

Zo op het eerste gezicht zou je kunnen denken dat dit dromerige mensen zijn. Niets is minder waar.
Innerlijk worden ze door een raket aangedreven omdat hun hoofd vol zit met ideeën en ze allerlei toekomstplannen maken. Hierdoor voelen ze zich constant innerlijk opgejaagd.
Door henzelf veroorzaakte teveel aan prikkels leidt tot concentratiestoornissen, slecht geheugen en tot het onvermogen aan de eisen van het dagelijkse leven te voldoen.
Daardoor worden ze onverschillig en tonen weinig belangstelling voor het heden. Hierdoor kunnen ze extreem ongeconcentreerd zijn en verknallen Vlinderstruik-mensen hun tijd omdat ze zo chaotisch lijken, hetgeen vaak verwisseld wordt met dromerigheid.

Bij het beschrijven van de bloesemremedie Loodkruid gaf ik aan dat deze mensen verzamelen, veel verzamelen. De oorzaak hiervan is dat men denkt dat ze de verzamelde informatie ooit nog eens kunnen gebruiken....je weet maar nooit!
Bij Vlinderstruik zie je dat deze mensen ook verzamelen en eigenlijk doen ze er nooit iets mee.

Vlinderstruik-mensen kunnen aan slapeloosheid lijden.
Ook hier weer het verschil tussen de bloesemremedies Houttuynnia Cordata (zie blog) en Vlinderstruik.
Omdat Houttuynnia Cordata-mensen hun gedachten niet kunnen stoppen (omdat het maar maalt en maalt), lijden ze aan slapeloosheid.
Vlinderstruik-mensen willen hun gedachten niet stopzetten en lijden daardoor aan slapeloosheid.

Pubers
Kijk maar naar pubers, die in zo'n fase zitten. Als je ze vraagt de afwasmachine leeg te ruimen, kunnen ze je aan kijken met een blik van: Hoe in hemelsnaam kun je me zoiets vragen! En vraag ik vaak in de praktijk aan ouders: Kijkt je zoon of dochter dan naar je alsof je een soort "aardworm"bent? Nou, dat wordt herkend. Dit kom ik vaak tegen. Ook huiswerk te moeten maken is vaak een issue! Ze zuchten al bij voorbaat bij het idee dat het huiswerk nou eenmaal toch eens af moet. Vaak roepen ze daarbij dat ze het nooit, nooit leren!
Het lijkt alsof deze kinderen (ook volwassenen, hoor?) dat ze alles vergeten. De huissleutel is altijd weg. De boeken, die ze de volgende dag nodig hebben zijn op de één of andere manier "spoorloos" verdwenen.Ze willen niet naar bed of dan heel laat (zuchtend), laten het licht branden. En zo zijn er nog vele voorbeelden!
's Morgens kunnen ze ook niet uit bed komen. En zijn doodmoe omdat ze of niet of veel te kort geslapen hebben.
Ja ja, de pubertijd!

De bloesemremedie Vlinderstruik, door Micha gemaakt, geeft overzicht, een "helikopterview" over allerlei gebeurtenissen in je leven die gebeuren. Zodat je snapt wat er aan de hand is en wat er gebeurt en  je vertrouwen kan hebben in alle veranderingen omdat je inzicht krijgt in het grotere geheel van de gebeurtenissen.
Bij aanzienlijke processen, veranderingen in bijvoorbeeld werk, relaties, huis, menopauze, slapen, sterven werkt Vlinderstruik zacht en harmoniserend.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.