Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Maskerbloem - Mimulus guttatus

MASKERBLOEM

Maskerbloem-mensen zijn bang, uiterst gevoelig en schrikachtig. Ze zijn vooral gevoelig voor harde geluiden, harde muziek, luid spreken, fel licht, neonlicht, onvriendelijke opmerkingen, koude, conflicten, agressie van anderen

De opvallendste gemoedstoestand is angst. Dan kan je denken aan angst voor: ziekten, onweer, water ,pijn, injecties, de tandarts, ongevallen, autorijden, vliegen, inbrekers, dieren, insecten, de dood, voor pleinen- of ruimtes, ziekenhuisopname, telefoongesprekken, het alleen zijn.
Bij de bloesemremedie Hosta heb ik geschreven dat deze mensen ook bang zijn voor de dood en wel, vooral angst hebben voor wat er na de dood komt. Bij de bloesemremedie Maskerbloem is er ook angst voor de dood en dan vooral voor het lijden dat ermee gepaard kan gaan.

Als Maskerbloem-mens: probeer je je angst te maskeren. Je wilt “het” niet weten. Je bent vaak gesloten en tracht je angsten voor de omgeving te verbergen. Dat maakt het tegelijkertijd juist zo moeilijk, omdat je je angst niet durft te uiten. Je ziet ook dat je juist situaties, waarbij bij je geconfronteerd wordt met onze angst, vermijdt. Dit kan zelfs zo ver gaan dat ziekte wordt gesimuleerd, maar je kunt ook “ziek worden van angst”.

Stotteren kan ook ontstaan uit de Maskerbloem-gesteldheid, omdat men uit angst innerlijk onzeker geworden is. Je ziet vaak een rood hoofd, een nerveus lachje of iemand die heel snel praat uit nervositeit. Bij de bloesemremedie Star of Bethlehem is ook stotteren besproken, echter hier is stotteren ontstaan door een schok.

Deze bloesemremedie heeft een relatie met de Niermeridiaan.

Lichamelijk kunnen er klachten op de rug ter hoogte van de 3e borstwervel en eindigend ter hoogte van de 8e zijn.
Koude handen en voeten komen ook voor bij deze gemoedstoestand.
Vaak zijn deze mensen heel gevoelig op de oren en komt, vooral bij kinderen, oorontsteking vaak voor.

De bloesemremedie Maskerbloem geeft rust, zekerheid, doorzettingsvermogen, durf, zelfvertrouwen en moed.

Madeleine Meuwessen
.
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.