Maskerbloem – Mimulus guttatus

MASKERBLOEM

Maskerbloem-mensen zijn bang, uiterst gevoelig en schrikachtig. Ze zijn vooral gevoelig voor harde geluiden, harde muziek, luid spreken, fel licht, neonlicht, onvriendelijke opmerkingen, koude, conflicten, agressie van anderen

De opvallendste gemoedstoestand is angst. Dan kan je denken aan angst voor: ziekten, onweer, water ,pijn, injecties, de tandarts, ongevallen, autorijden, vliegen, inbrekers, dieren, insecten, de dood, voor pleinen- of ruimtes, ziekenhuisopname, telefoongesprekken, het alleen zijn.
Bij de bloesemremedie Hosta heb ik geschreven dat deze mensen ook bang zijn voor de dood en wel, vooral angst hebben voor wat er na de dood komt. Bij de bloesemremedie Maskerbloem is er ook angst voor de dood en dan vooral voor het lijden dat ermee gepaard kan gaan.

Als Maskerbloem-mens: probeer je je angst te maskeren. Je wilt “het” niet weten. Je bent vaak gesloten en tracht je angsten voor de omgeving te verbergen. Dat maakt het tegelijkertijd juist zo moeilijk, omdat je je angst niet durft te uiten. Je ziet ook dat je juist situaties, waarbij bij je geconfronteerd wordt met onze angst, vermijdt. Dit kan zelfs zo ver gaan dat ziekte wordt gesimuleerd, maar je kunt ook “ziek worden van angst”.

Stotteren kan ook ontstaan uit de Maskerbloem-gesteldheid, omdat men uit angst innerlijk onzeker geworden is. Je ziet vaak een rood hoofd, een nerveus lachje of iemand die heel snel praat uit nervositeit. Bij de bloesemremedie Star of Bethlehem is ook stotteren besproken, echter hier is stotteren ontstaan door een schok.

Deze bloesemremedie heeft een relatie met de Niermeridiaan.

Lichamelijk kunnen er klachten op de rug ter hoogte van de 3e borstwervel en eindigend ter hoogte van de 8e zijn.
Koude handen en voeten komen ook voor bij deze gemoedstoestand.
Vaak zijn deze mensen heel gevoelig op de oren en komt, vooral bij kinderen, oorontsteking vaak voor.

De bloesemremedie Maskerbloem geeft rust, zekerheid, doorzettingsvermogen, durf, zelfvertrouwen en moed.

Madeleine Meuwessen
.
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.