Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

HORTENSIA, wat betekent dat voor volwassen en kinderen.....en zelfs voor dieren?

HortensiaDe HORTENSIA-gesteldheid wordt gekenmerkt door zoeken en wachten op de eigen bestemming en stort  het leven, ogenschijnlijk, als een kaartenhuis in elkaar waarin het hoofdthema is: de steeds weer terugkerende vraag naar de zin van het leven.
Omdat deze mensen geen doel meer zien gaan zij aan het experimenteren, b.v. wisseling van partner, beroep, huis.

De negatieve Hortensia- gesteldheid kwam vroeger vaak zo tussen het veertigste en vijftigste levensjaar. De innerlijke leegt, die dan ontstond, kon schijnbaar door niets meer worden opgevuld.
Het werd  mid-life crises genoemd!!!!!

Echter zie je tegenwoordig dat deze gemoedstoestand telkens vroeger ontstaat in het leven van mensen en zelfs kinderen.

Je ziet bij mannen ( alhoewel het steeds vaker bij vrouwen ook voorkomt), dat ze in de fase van "doelloosheid" van hun leven steeds heftiger op hun frustraties en onvrede reageren.
Als zij de balans van hun leven opmaken, blijkt vaak dat zij het gevoel van twijfel en onzekerheid niet meer kunnen wegdrukken.
“Is dit nou hetgeen wat ik mijn leven heb bereikt? Is dit het nou helemaal? Wil ik de rest van mijn leven zo doorgaan?

Men wordt dan verliefd op jongere partners, want de jeugd heeft immer de toekomst!!

Vroeger zag je dat homoseksualiteit in deze periode (van de mid-life crisis) juist omhoog kwam. Dus: Homosexueel kun je worden! Deze volslagen onware, niet juiste meningen/ideeën  waren toen nog "gewoon".
Echter, gebleken is dat de seksuele geaardheid door de toen heersende waarden en normen al die jaren was onderdrukt.
Hoeveel vrouwen/mannen durven/kunnen er juist nu, gelukkig, voor uitkomen dat zij lesbisch/homoseksueel/transgender zijn.

M.i. ligt de verklaring in het feit dat het nu eenmaal niet zo makkelijk is “je eigen weg” te volgen. Je bent wel of niet getrouwd, hebt een eigen huis, “met hypotheek”, kinderen en hebt veel verplichtingen.

Je hoort carrière te maken. Dit geldt, helaas, nog steeds meer voor mannen dan voor vrouwen. Maar ook vrouwen komen steeds meer onder druk te staan. Hoewel vrouwen toch nog steeds meer vanuit hun intuïtie leven dan mannen (oeps), zal hun leven ook alleen maar zwaarder worden. Moeten  vrouwen niet alleen een gezin, de perfecte kok, verpleegster, minnares, vriendin, schoonmaakster zijn en hun carrière combineren maar het ook nog allemaal helemaal perfect doen?
Helaas voor vrouwen is het combineren van dit alles nog steeds heel moeilijk, want vaak ontbreekt het hen aan de financiële  mogelijkheid iemand in de huishouding te nemen, zodat je meer tijd hebt voor je carrière en je de tijd die je anders aan je huishouden zou moeten besteden, meer aan je kinderen, vrienden en familie  e.d. zou kunnen geven.

In deze negatieve gemoedstoestand moeten mensen vaak constateren, dat alles niet de grote vervulling heeft gebracht en zeggen ze vaak:
Ik heb vaak een gevoel van innerlijke leegte en zoek voortdurend naar iets dat me innerlijk vervuld.
Ik vind nergens iets aan, omdat ik niet weet wat ik eigenlijk wil.
Ik heb geen doel in mijn leven.
Ik zie de zin niet in van wat ik op een bepaald ogenblik doe.
Ik ben erg ontevreden, omdat ik het verkeerde beroep heb. Ik zou liever iets anders doen, maar ik weet niet wat.
Ik ben op het ogenblik erg ontevreden, omdat ik geen doel voor me zie.
Alles is even grauw.
Ik wacht op een en ander, maar het komt niet.
Ik kan niet echt blij meer zijn, want alles wat er om me heen gebeurd is zo oninteressant.

Maar goed, wie uiteindelijk behoorlijk in staat is geweest zijn leven te ontwikkelen vanuit zijn eigen ziel, zal zich in deze periode van zijn leven niet zoveel druk van binnenuit hebben om zijn leven te veranderen.

Als mensen, die bij mij komen, naar aanleiding van het vraaggesprek deze gemoedstoestand niet duidelijk kunnen aangeven, vraag ik vaak of ze soms het gevoel hebben of ze een kluwen spaghetti in hun hoofd hebben. Vaak is dat voor mij een aanwijzing naar de negatieve gemoedstoestand van Hortensia.

Ik heb een tijd een aantal spelers van een zeer bekend voetbalteam mogen begeleiden. Nou, niet omdat ze niet konden voetballen......daar zijn geen remedies voor, hahaha...grapje (alhoewel??). Nee, ze waren stuk voor stuk de weg kwijt ondanks alles wat ze hadden aan financiële rijkdom.

Het is allemaal goed gekomen met ze.

Nog een paar kreten met betrekking tot Hortensia:
doelloos,
de eeuwig zoekende,
heeft heel veel geprobeerd, maar het juiste nog niet gevonden,
12 ambachten, 13 ongelukken,
wisselt vaak van werk, partner, huis,
begint veel zonder het af te maken, omdat hij nergens vervulling vindt,
het leven verloopt eentonig, omdat ze de zin niet inzien van al wat ze doen.

KINDEREN:

Kinderen die teveel t.v. kijken, op hun iPad of computer spelen, dreigen ook in deze gemoedstoestand te komen en waarom is dat:
Deze kinderen identificeren zich met hun "held" van de spelletjes die ze spelen of met de "held" van t.v.-programma's.
Door het passief toekijken kunnen ze vaak in het werkelijke leven niets meer ontdekken wat interessant voor ze is en hierdoor zijn ze niet in staat hun eigen persoonlijkheid te ontwikkelen

Het gevolg is dat:
Ze niet weten niet ze met hun vrije tijd aanmoeten en klagen constant dat ze zich vervelen en dat leidt tot ontevredenheid en frustratie
Ze niet weten wat ze moeten doen en hangen ze de hele dag maar wat rond.
Ze kunnen beginnen met veel dingen, maar vinden niets echt leuk en zijn dan altijd op zoek naar iets nieuws
Ze beginnen dan volledig lusteloos aan iets, dan aan dit dan weer aan dat, maar niets lijkt echt vreugde te brengen.
Ze zijn doorlopend ontevreden maar ondernemen niets om de situatie te veranderen. Probeert men ze te motiveren, maar men krijgt vaak te horen: “ach dat heeft toch ook geen zin”.
Aangezien het hen aan elk enthousiasme ontbreekt om iets te beginnen, zitten ze het liefst de hele dag voor de tv, zelfs als het mooi weer is
Als je b.v. naar een schoenwinkel gaat (wat ze al niet willen) en ze kunnen schoenen uitkiezen, dan weten ze absoluut niet welke ze moeten kiezen. Het liefst zouden ze alle schoenen nemen om maar niet te hoeven kiezen
Deze kinderen kunnen vaak lees- of rekenproblemen hebben
Op school vinden ze het maar vervelend omdat ogenschijnlijk de stof die wordt aangeboden te groot en te onoverzichtelijk is.

De bloem van de Hortensia bestaat uit allerlei kleine bloemetjes, die één geheel vormen. Je zou kunnen zeggen dat de Hortensia op hersenen lijkt (althans dat vind ik).
Door de leerresultaten die er komen na het innemen van deze remedies, lijkt het erop dat de bloesemremedie de linker- en rechterhersenhelft met elkaar verbindt. Het blijkt dat kinderen door de bloesemremedie Hortensia veel makkelijk in staat zijn om te leren, zowel rekenen als taal en ook maken kinderen makkelijker en met meer overgave hun huiswerk.
Kortom: Betere concentratie, makkelijker leren, korte termijn-geheugen wordt beter.

Maar ook "gewoon" voor kinderen en jong-volwassenen die moeite hebben met concentratie, het leren van de leerstof, beter kunnen rekenen en taal makkelijker te begrijpen!

Het lijkt er op dat de bloesemremedie Hortensia op de één of andere manier de linker- en rechterhersenhelft met elkaar zodat ze beter gaan "samenwerken". Dus mijn vermoeden is deze bloesemremedie inwerkt op de corpus callosum.
Maar dat kan ik, jammer genoeg, nog niet bewijzen.

Hieronder een paar verslagen van therapeuten, waar ik niets aan toegevoegd heb:
Kind 1
Druk, chaotisch en in eigen wereld zitten. Geen boodschap van de omgeving komt meer binnen. Leren gaat niet en contact met anderen lukt niet. In dwangmatige negatieve gedachten zitten en alles pessimistisch ervaren.
Riet en Hortensia
Druk en chaotisch gedrag komt tot rust. Emoties worden milder (er komt licht) Pessimisme verdwijnt. Er komt weer contact met de buitenwereld.

Kind 2
Komt niet tot leren. Haalt zeer slechte cijfers. Maar kan het nivo qua intelligentie wel. Is teruggetrokken in eigen wereld. Reageert met nonchalance. Doet weinig moeite. Probeert wel tot leren te komen maar lukt niet of doet net z’n best niet genoeg.
Kind heeft zware scheiding van ouders meegemaakt. Deze spanningen spelen nog mee. Veel wisselingen wat betreft woonplek tussen de ouders (bijna dagelijks)
Voorbeeld 3 en 4 komen uit hetzelfde gezin.
Riet en Hortensia
Kwam meer orde, openheid en ging uit zichzelf beter aan het huiswerk maken. Daarbij zijn er in dezelfde week gesprekken geweest waar hij nu open voor stond i.p.v. nonchalance. Samen met hem is er besloten om na de vakantie een nivo lager verder te gaan op school. Dit heeft hem opluchting gegeven. Er is weer ruimte in hem gekomen. De druppels moest hij ’s avonds niet nemen. Dan kon hij er niet van slapen.

Kind 3
Scheiding van ouders met veel verdriet wat vooral ‘s avonds opkwam.
Riet en Hortensia
Verdriet werd veel minder waardoor ze gewoon in slaap kon vallen.

Kind 4
Kan moeilijk haar eigen plek vinden. Kan ’s avonds niet slapen omdat ze het gevoel heeft iets te vergeten maar weet niet wat. Maar wel bang dat daardoor de volgende dag iets niet goed gaat.
Door druppels:
Gedachten verdwijnen en komen tot rust. Ze kan hierdoor in slaap komen. Niet meer het gevoel iets over het hoofd te zien. Ook is de volgende ochtend weer fitter wakker en beter te pas.

Riet en Hortensia samen werken heel fijn samen (broertje en zusje)en hebben samen een nog groter bereik.
Wat ik merk is ontspanning in emotionele beleving. Van welk aard dan ook.
Informatie wordt niet tegengehouden voor verwerking door emoties maar sneller omgezet in uitvoering, rust of reactie.

DIEREN

Ik vind het fijn als ik via de blog ook vragen krijg:
Hieronder een vraag over dieren en mijn antwoord er op.
Ik kan me voorstellen, dat als dieren zich vervelen omdat de "eigenaar" geen tijd heeft, zij in zo'n gemoedstoestand terecht komen. Zij moeten een uitdaging krijgen, aandacht krijgen en weten dat ze belangrijk voor je zijn! Ik zal een voorbeeld geven. Een tijd geleden kwam iemand bij mij en zij verzorgde een paard dat al zo lang"op stal" stond. (Vind ik overigens dierenmishandeling!) Het paard is ongeveer 28 jaar oud. Het arme dier had helemaal geen levensvreugde meer en heb ik met liefde een combinatie van remedies gemaakt waarin o.a. Hortensia zat. Degene, die het paard verzorgt (niet de eigenaar), heeft ook een speciale band met hem. We zijn nu een behoorlijke tijd verder en het is een blij, levenslustig dier geworden. En het is wel een mannetje, hoor...nu! Hij weet precies wat hij wil. Nou, is dat niet iets om geweldig blij van te worden?

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.