Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Hortensia

Hortensia - Hydrangea macrophylla 'Teller’wit

Geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken (Confucius)Hortensia

In mijn blog over Komkommerkruid heb ik besproken dat die vooral werkzaam is voor stressklachten. Ik heb in die blog ook beloofd terug te komen op Burn-out en wat het verschil is met stress.
Zoals ik al schreef wordt heel veel onder de noemer stress geplaatst, volgens de laatste cijfers van TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben 1 miljoen Nederlanders burn-out klachten (bron: Fonds Psychische Gezondheid 2016).
Daar waar stress vaak wordt veroorzaakt door de enorme stapel werk die op je bord van buitenaf wordt gelegd is de werkelijke, diepe oorzaak van een Burn-out  onzekerheid. Het gebrek aan vertrouwen in het eigen vermogen tot oordelen.
Dit wordt vaak weggeduwd en geleidelijk komt het gevoel: “Is dit nou hetgeen  ik mijn leven heb bereikt? Is dit het nou helemaal? Wil ik de rest van mijn leven wel zo doorgaan?

Het is  een fase van totale desoriëntatie, waarin we de alledaagse genoegens van het leven niet meer kunnen zien en ervaren.
De volgende gedachtes komen vaak omhoog:
“Ik ben erg ontevreden, omdat ik het verkeerde beroep heb. Ik zou liever iets anders doen, maar ik weet niet wat.
Ik heb vaak een gevoel van innerlijke leegte, het leven komt mij doelloos voor”.
Je vindt dat het leven eentonig verloopt, omdat je de zin niet inziet van al wat je doet.
En een nieuwe auto of reizen, feesten, carrière, de nieuwste mode…niets kan je eigenlijk nog blij maken.
Anderen zouden gemakkelijk klaar kunnen staan met hun oordeel dat je verwend bent. Dat is echter niet het geval.
De verklaring ligt in het feit dat het nu eenmaal niet zo gemakkelijk is “je eigen weg” te volgen. Je bent wel of niet getrouwd, hebt een eigen huis, met “hypotheek”, een baan, kinderen en veel verplichtingen.
Allerlei lichamelijke klachten zijn hiermee verbonden, zoals vage klachten, die in geen enkel ziektebeeld in te passen zijn: een niet-specifiek gevoel van onwel zijn, het gevoel ziek te zijn zonder dat er bepaalde concrete klachten optreden, infecties die in het beginstadium blijven steken. En vooral vermoeidheid.
Lage rugklachten die beginnen ter hoogte van de 4e lendenwervel en eindigt aan de bovenkant van het heiligbeen zijn een extra indicatie over deze gemoedstoestand.

De bekende Burn-out!

Vroeger kwam deze gemoedstoestand vooral voor tussen het 40e en 50e levensjaar, ook wel midlifecrisis genoemd. Dat dit niet meer geldt blijkt uit informatie van de GGZ. Voor ruim  driekwart van de Nederlandse jongeren dreigt een burn-out. (bron: GGZ nieuws)

Bij kinderen werkt de bloesemremedie Hortensia op nog een ander vlak.
Kinderen, die moeite hebben met lezen of rekenen, hebben veel baat hierbij. Na een korte tijd blijkt al dat het leesniveau naar een hoger level komt, inzicht in rekenen verbetert en een  betere concentratie ontstaat.
De bloesemremedie Hortensia heeft een relatie met  de milt/alvleesklier.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.