Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Komkommerkruid

Komkommerkruid - Borago officinalisKomkommerkruid

Volgens de laatste bevindingen hebben 69% van de vrouwen en mannen last van stress. Er worden in de dagelijkse praktijk veel betekenissen aan “stress” gegeven.
Het kan zijn dat je last hebt van het gevoel overbelast te zijn omdat je nog zoveel te doen hebt of het gevoel dat je je werk hoort af te maken. Dat ziet er wel uit als stress, maar dat is niet de echte stress. Dit heeft meestal te maken met gewoon echte ‘tijdelijke’ drukte of het niet voldoen aan bepaalde normen en waarden. Dit vraagt om een andere bloesem……
Heel vaak wordt Burn-out gerelateerd aan stress maar Burn-out heeft een hele andere oorzaak (waarbij zich ook allerlei lichamelijk klachten kenbaar kunnen maken), waar ik in een andere column zeker op terug zal komen.

De bloesemremedie Komkommerkruid is de echte “stress-bloesem” bij uitstek. Je voelt je niet alleen overbelast, je bent het ook. Je hebt het gevoel dat je aan alle eisen die er aan je gesteld worden (door de buitenwereld), niet meer kan voldoen. Het blijft ze maar achtervolgen en het werk ligt als een onoverkomelijke berg voor ze.

Deze berg is ontstaan door toedoen van buitenaf. Het is niet zo dat jij al het werk naar je toetrekt, het is hetgeen er allemaal op je bordje wordt neergelegd. Je krijgt het gevoel dat je het allemaal niet kunt waarmaken. Het werk, of dat nu buitenshuis of thuis is, de kinderen, de ideale echtgenoot/echtgenote, goede vriend/vriendin, het sporten, noem maar op zijn oorzaken dat je het leven als stressvol ervaart en dat is ook zo.
Fysiek kan dit zich uiten in: concentratiestoornissen, nerveuze hartkloppingen, slapeloosheid, spierklachten. Zelfs een tenniselleboog, ook als je niet tennist, kan het gevolg hiervan zijn. Een gevoel van misselijkheid rechts van de maag kan ook voorkomen. Soms heb je het gevoel een echte zenuwinstorting te krijgen.

In acute situaties kan de bloesemremedie Komkommerkruid van grote waarde zijn. Als je examen moet doen of een sollicitatie gesprek moet voeren, kan het zijn dat alle gedachten “zomaar” ineens weg zijn, dat noemen we ook wel een black-out.
Dit is ook echte stress!
In acute situaties neem je twee druppels van deze bloesemremedie in een glas water dat je met kleine slokjes opdrinkt.

Wanneer je als een berg opziet tegen alle dingen, welke dan ook, die je moet doen dan "knipt" Komkommerkruid de berg in "stukjes" en ben je in staat vanuit je hart te handelen zoals je moet doen. En ben je beter in staat prioriteiten te stellen aan alles wat je nog te doen hebt.

Deze bloesemremedie hoort bij zowel de nier als de maagmeridiaan, dus ook met beide organen Nier en Maag.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat je in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.