Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Komkommerkruid en Komkommerkruid II- en toen ging het licht uit.

Komkommerkruid

Komkommerkruid

In de media wordt op het ogenblik veel aandacht besteed aan stress.
En een kop in de Telegraaf van de vorige week: En toen ging het licht uit.
Dat is ook werkelijk wat er kan gebeuren als je lijdt aan stress. Je kunt een totale black-out krijgen.

In deze blog zal ik nog dieper ingaan op de remedies Komkommerkruid en Komkommerkruid II.
Van Komkommerkruid II hebben jullie tot op heden nog niets gehoord.
Ook heb ik lang nagedacht of ik over Komkommerkruid in relatie met zwangerschap moest schrijven. Ik vind dat zo'n gevoelig onderwerp. Hiervan is ook niets terug te vinden op de website van Star Remedies. Juist omdat ik het zo'n precair onderwerp vind en weet hoe kwetsbaar je bent als vrouw als je zo dolgraag een kind wilt hebben en het gebeurt maar niet.
En juist door een cliënte, die na 12 jaar bij mij kwam en mij bedankte dat ze zwanger was geworden, heb ik nu besloten om het heel voorzichtig op de blog te vermelden.

Zoals ik al vertelde in de vorige blog is Komkommerkruid de belangrijkste "stress-remedie". En wordt veel onder de noemer stress geplaatst en eigenlijk is dat onjuist.
Stress heeft alleen met "van buitenaf komende" zaken te maken. Het zegt dus in feite niets over jezelf. Het zijn de verwachtingen van anderen die deze negatieve emoties doen ontstaan. Dat betekent dat jij aan deze verwachtingen van anderen moet voldoen, denk je! Je baas wil dat je absoluut het werk afmaakt, de kinderen eisen de aandacht, daarnaast hoor je (nu even als vrouw) aan allerlei "standaardnormen" te voldoen. Maatje 36, de perfecte huisvrouw, de verpleegster, net zo goed kunnen koken als "Heel Holland bakt"????, quality-time met je vriendinnen en o ja, en het boek 50 of waren het er 70 Tinten Grijs heeft ook nogal wat impact gehad. Terwijl je kapot in je bed valt van alles wat er gedaan moest worden die dag en dan nog de geweldige minnares zijn.
Ik kan me voorstellen dat het soms een beetje cynisch overkomt wat ik geschreven heb, maar ik denk dat velen zich in ieder geval in een deel hiervan herkennen.

Nu zal iedereen niet altijd even gevoelig zijn voor stress. Wat vaak "onder" deze gemoedstoestand kan zitten is het gevoel dat je in een soort donkere wolk loopt, angstig wordt, hypochondrisch bent, totaal geen energie meer hebt om b.v. een boek te lezen, boos bent dat dit jou allemaal overkomt en je denkt dat het toch nooit meer beter wordt. Weet, dat deze emoties, nogmaals, "hieronder" kunnen zitten.
Hoe gevoeliger je bent als mens, hoe gevoeliger je bent voor stress.En deze gevoeligheid heeft vaak met "basis-vertrouwen" in het leven te maken. Wat weer iets heel anders is dat te weinig zelfvertrouwen.

Er is nog een emotie die te maken heeft met stress, maar niet zo sterk als Komkommerkruid, n.l. Koningin van de Kusten. Deze remedie zal ook eens uitgebreid aan bod komen. In het kort: Niet tegen onrecht kunnen, de wereld willen verbeteren, de wereldlast op je schouders dragen en dat alles wat er gebeurt "zo binnen komt". Maar dit later.

En op zekere dag verschenen in mijn tuin sterkere, hogere planten van de Komkommerkruid. Wat deze doen is een "mannelijk" equivalent toevoegen aan de "gewone" Komkommerkruid.
Ik zelf test altijd uit welke Komkommerkruid bij mijn cliënten het beste is, vaak geef ik alle twee.

Jaren geleden heb ik Komkommerkruid gemaakt. Ik wist nog niet dat ik ooit zoveel verschillende remedies zou maken. Ik zat toen in de praktijk en had het gevoel dat er een draadje (anders kan ik het niet noemen) van mijn hoofd naar "iets" in de tuin was. Ik maakte de remedie toen de tijd daar was. Maar dat draadje...daar snapte ik niks van. Ik vroeg bij een bevriende bloesemmaker wat dat te betekenen kon hebben.Die vertelde mij dat het toch heel logisch was: het was een verbinding met "boven". En dat tegen mij, nuchtere Mien.

Een tijd daarna kwam er een jonge vrouw in de praktijk en wilde druppels omdat ze zo verdrietig was dat ze geen kinderen kon krijgen. Ze was heel gelukkig getrouwd, maar dat ze geen kinderen kon krijgen....dat was zo moeilijk voor haar. Ze had, toen, 3 x IVF gehad en meer kon niet of mocht niet.

Komkommerkruid 2

Komkommerkruid 2

Ik ging met haar met de remedies aan de slag om op deze ,manier haar verdriet te verwerken. Na een tijdje ging het al veel beter met haar. Waarom weet ik nog steeds niet, maar ik zei in één van de consulten: Misschien zou je nu wel nog IVF kunnen krijgen, misschien zijn de methodes veranderd. Je zou het altijd nog kunnen informeren. Zo gezegd, zo gedaan en wat bleek, ze mocht nog 1 keer een behandeling.Nou, stress natuurlijk. En op intuïtie zei ik tegen haar: Als je de behandeling krijgt, doe het flesje tijdens de behandeling tussen je borsten. Lang verhaal kort te maken: Ze was meteen zwanger en negen maanden later werd er een prachtige dochter geboren. Twee jaar daarna kwam ze weer bij met met de mededeling dat ze nog een behandeling mocht: en weer zei ik: het flesje tussen de borsten en negen maanden later werd er een tweeling geboren.
Zo langzamerhand werd Komkommerkruid door vele vrouwen besteld en weet ik dat er veel vrouwen zwanger zijn geraakt. Hoeveel weet ik niet omdat ik er nooit over schreef.

Een half jaar geleden komt er een vrouw in de praktijk met een aantal klachten. Meteen de eerste keer zei ze: Madeleine herken je me niet meer? Nee, zei ik. ik weet het echt niet. Nou, vertelde ze, aan jou heb ik te danken dat ik nu drie kinderen heb. Ik heb toen Komkommerkruid gekregen.

Ook kwam zij voor haar zoontje, die in de top 10 zit van een bepaalde sportwereld en zodra hij "moet" presteren, verslapt hij. Jullie snappen het al: dit jongetje had Komkommerkruid nodig. Bij kinderen zie je dat het vaak veel sneller werkt dan bij volwassenen. Na twee consulten, waarbij de trainer ook aanwezig was ( om te snappen wat ik deed) had hij zijn volledige vertrouwen in het spel weer terug. De kracht in zijn armen kwam terug en kon iedere wedstrijd winnen.

Wat Komkommerkruid doet bij zwangerschap is verbinding leggen met de ziel die op jou wacht. Komkommerkruid helpt natuurlijk niet als er fysieke problemen zijn. En als er geen ziel op jou wacht, komt er ook geen zwangerschap.
Dit laatste stuk is voor mij altijd zo moeilijk. Ik wil graag dingen snappen, bewijzen en ja....hier moet toch mijn vertrouwen de boventoon voeren.
En ook dat is en was voor mij een reden om hieraan niet zoveel ruchtbaarheid te geven. Maar ja, nu heb ik het toch gedaan.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.