Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

De relatie tussen hyperventilatie, tandenknarsen of nagelbijten, constant frunniken, spanning in de kaken, een gevoel van gejaagdheid en Kerspruim

Kerspruim

kerspruimDe bloesemremedie Kerspruim zorgt ervoor dat het dwangmatige verdwijnt, je hoeft geen nagels meer te bijten, of te tandenknarsen, en zorgt ervoor dat je dieper en beter kunt ademhalen.De panische angst om alle zelfbeheersing te verliezen, die je kan drijven tot aan de rand van vertwijfeling, lost op.

Aan de hand van een paar voorbeelden zal ik het nog duidelijker vertellen.

Een paar maanden geleden kwamen ouders met hun 9-jarige zoon bij mij in de praktijk. Het kind had enorme woede-aanvallen en als dat gebeurde, konden de ouders het kind niet "bereiken".Het kind schopte tegen de deuren, wilde niet naar school en de ouders zaten met de handen in het haar. Zij wilden nog niet naar een reguliere instantie gaan omdat zij bang waren dat hun kind een "stempel" zou krijgen. Het bleek dat er bij de geboorte van het kind zoveel mis was gegaan dat zijn leven aan een zijden draadje hing. Na twee maanden lang een combinatie van remedies voor hem te hebben gemaakt waarin Kerspruim de "hoofdrol" speelde, is het nu een blij kind zonder woede-aanvallen en gaat hij met plezier naar school en heeft hij geen "vluchtgedrag" meer.

Bij kinderen laat zich dat vaak zien met plotselinge woede-uitbarstingen. Ik vergelijk het alsof het kind “met zijn vingers in het stopcontact zit”. Of kinderen die nog steeds, hoe oud ze ook zijn, in bed plassen.

Er komt een vrouw in de praktijk, die doorverwezen is door de psychiater omdat hij “niet verder” met haar kwam. Zij had medicijnen gekregen en gebruikte deze al een paar jaar zonder resultaat.
Zij had stiekem de angst dat zij haar kinderen iets kwaads zou kunnen doen. Het waren “alleen maar” gedachten. In het werkelijke leven zou zij zoiets nooit doen….maar die gedachten! De spanning die zij voelde was met geen pen te beschrijven.
Na een uitgebreide anamnese bleek dat zij als klein kind een ernstig ongeluk had gehad. Het enige dat zij ervan had overgehouden waren behoorlijke littekens. Verder niet…dacht zij.
We zijn nu twee jaar verder met de therapie en met de jonge vrouw uit de praktijk gaat het zo goed!!!! En kan zij zich niet meer voorstellen ooit zulke nare gedachten te hebben gehad.

Zoals ik al vertelde in de vorige blog dat Kerspruim-mensen het gevoel hebben dat ze op een kruitvat zitten dat elk moment kan ontploffen. Dat ze aan dwangvoorstellingen kunnen lijden. In zo’n extreme toestand kan je zelfs bang zijn dat je je verstand te verliest.
Het hoeft natuurlijk niet zo extreem te zijn, maar tandenknarsen of het gevoel dat je kaken gespannen zijn of op slot zitten, hyperventilatie, dwangvoorstellingen en waanideeën wijzen op een spanning in je systeem.
Zo’n gevoel hoeft niet acuut zo te verlopen, het kan in de loop van de jaren geleidelijk toenemen.
Deze gemoedstoestand kan wel acuut optreden bij het gebruik van drugs. En deze toestand kan, na jaren nadat je gestopt bent met drugs, nog bestaan.

Deze toestand veroorzaakt een angstreactie. Je durft niet in je onderbewustzijn “af te dalen” ( ik bedoel daarmee: nare, traumatische, onverwerkte emoties proberen aan de oppervlakte te komen) en je probeert deze met alle macht te onderdrukken.

Daarom kan ik niet genoeg waarschuwen voor de remedie Agrimony of Duizendknoop. Je dient met deze remedie zo voorzichtig te zijn!!! Als je “zomaar” één van deze remedies inneemt zonder te weten wat er kan gebeuren, weet dat de gemoedstoestand Kerspruim omhoog kan komen. Met alle gevolgen van dien!

Jaren geleden komt er een schilder mijn huis schilderen. Wat mij het eerste opviel, was dat zijn boventanden bijna helemaal weggesleten waren. Hij kwam natuurlijk niet als patiënt. Maar in de loop van de tijd werd hij toch wel erg nieuwsgierig naar wat ik deed. Lang verhaal kort te maken: Wat leed hij aan intense spanningen! Hoe fijn heb ik deze man nog een aantal jaren mogen begeleiden. Nu is hij echt gelukkig ( na zijn scheiding) en heeft zijn bedrijf tot grote bloei gebracht.

Er komt een vrouw bij mij uit Drenthe. Zij leed al jaren aan hyperventilatie….meerdere keren per dag. Ze was ook helemaal uitgeput! Zij kon absoluut niet geloven dat “een druppeltje” wat kon doen. Natuurlijk is haar hyperventilatie opgelost en zijn we ook verder gegaan met de therapie.
Zij was zo blij en heeft de Nederlandse Hyperventilatie Stichting op de hoogte gebracht hoe goed het met haar ging. Zij was lid van deze stichting. Jammer, jammer genoeg hebben zij nooit contact met me opgenomen.

Zoals ik vertelde: Hyperventilatie gaat weg door Kerspruim…..echter je behandelt niet de oorzaak van de hyperventilatie. Dan zal je verder “de diepte” in dienen te gaan. Het is echter ieders eigen keus….je wilt geen hyperventilatie meer en neemt Kerspruim, echter na verloop van tijd komt het weer terug en je neemt als het nodig is weer de remedie of je gaat echt met jezelf aan de slag.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.