Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

170.000.000 slaaptabletten per jaar - Houttuynnia Cordata

Lieve mensen, op mijn blog kan ik veel meer plaatsen dan op de Facebookpagina.
Vaak is mij al gevraagd: Madeleine, als jij er ooit niet meer bent, wat gebeurt er dan met je kennis. Nou, vond ik niet bepaald leuk, ben pas bijna 70!

Houttuynia Cordata

Dit is de bloem van Houttuynia Cordata

Natuurlijk heb ik hierover nagedacht en heb daarom besloten om zo langzamerhand mijn kennis en weten op de blog te plaatsen.
Op de blog kan ik ook "makkelijker" schrijven. Het hoeft niet echt in "schrijverstaal", meer zoals de gedachten in mij opkomen.
Ik zal niet via de blog een soort "therapeut-on-line" zijn, ik wil kennis delen.

Ik weet ook dat volgend jaar mijn nieuwe boek uit zal komen. Ik haast me daar niet bij. Omdat het zo veel werk is.
En ik weet dat ik nog jaren stof tot schrijven heb. Ook zal ik in de loop van de tijd duidelijk maken waarom ik zo nodig bloesemremedies moest maken. Er zijn er toch al zoveel?
En ook hoe het werk zich uitgebreid heeft met de Seven Essentials en de Combinatie remedies.
Maar...stapje voor stapje.

Houttuynnia Cordat zorgt ervoor dat je niet meer dwangmatig denkt. Deze remedie zorgt voor rust in je hoofd. Je malende gedachten gaan echt weg.

Wat heeft dit met slaapproblemen te maken?
Malende gedachten kunnen de hele dag door zijn en vooral 's avonds, als je in bed ligt kunnen malende gedachten nog erger worden en kan je daardoor niet in slaap komen. Het gevolg is dat je 's morgens nog vermoeider wakker lijkt te worden dan dat je naar bed bent gegaan. Ook kan het zijn dat je vaak wakker wordt 's nachts.

De reguliere behandelingen zoals als slaaptabletten en cognitieve behandelingen gaan vaak voorbij aan de tijden dat iemand 's nachts wakker wordt.
Als je b.v. tussen 3 en 5 uur wakker wordt, heeft dat weer met hele andere dingen te maken dan met "slechts" malende gedachten. Je kunt dan ook weer meteen malende gedachten hebben, echter hebben die vaak een andere "lading" zoals je zorgen maken over je geliefden of spijt hebben over gedane zaken. Dit heeft een relatie met de longmeridiaan en kan verdriet een grote rol spelen.
Net zoals 's morgens heel vroeg wakker worden, doodmoe zijn en toch weer niet kunnen slapen. Hoe zit het dan met jouw plichtsgevoel en dat je heel veel met je meetorst? Dat je fysiek en psychisch aan je eind bent en je een gevoel van een depressie aan voelt komen? Dit laatste heeft weer te maken met de dikke darm.

Omdat je misschien zo moe en uitgeput bent van die malende gedachten kunnen er ook allerlei psychische en lichamelijke klachten ontstaan, zoals sterke innerlijke onrust, woede zonder aanleiding kortom een toestand van hevige geestelijke spanning en lichamelijk kan je allerlei onbeheersbare spiertrekkingen hebben over je hele lichaam, zachte, zeer hoge pieptoon in je oren, pijn in de spieren aan beide zijden van de hals en keel, pijnlijke monnikskapspieren, een gevoel als je beide voeten verdwenen zijn.

Houttuynnia zorgt er in ieder geval voor dat je 's avonds makkelijker inslaapt.

Houttuynnia Cordata kwam “zomaar” bij de vijver in mijn tuin uit het “niets”. De enige boodschap die ik kreeg was, dat een remedie hiervan rust zou brengen in het hoofd.

paardenkastanje

Dit is de bloem van Paardenkastanje

Als je kijkt naar de bloesem van de White Chestnut van de Bach remedies dan ziet die er uit als een toorts. Dat heb ik allemaal wel geweten, maar verder nooit bij nagedacht. Dat was gewoon zo. Zo is gewoon de bloesem. Als je nu kijkt naar de Houttuynia Cordata dan heeft die dezelfde soort toorts. Hierop werd ik weer door een cursus deelneemster gewezen met de mededeling:”Nou, dan is het toch logisch?” Nu snap ik het, maar zo logisch was het voor mij niet. Wel was ik al een paar jaar bezig met de gedachte…wat…als er geen Paardenkastanjes meer zijn? Wat dan? Omdat er overal berichten zijn dat deze bomen aan het uitsterven zijn. Of in ieder geval heel ziek zijn. In grote delen van Europa komt de paardenkastanje-mineermot voor. Ook in Nederland komen nu door het warmer worden van de aarde ernstige aantastingen voor, waardoor zelfs vroegtijdige bladval optreedt.

De paardenkastanje is vatbaar voor verwelkingsziekte (Verticillium). Hierdoor sterven de bomen af en kan omdat de schimmel in de bodem blijft op dezelfde plaats geen nieuwe kastanjeboom geplant worden.

En ik maar denken: O, wat als......

Het blijkt dat Houttuynnia Cordata beter werkt dan White Chestnut.

En zo zie je maar weer: Voor alles komt een oplossing.

Wat ik in de loop van de jaren heb gemerkt dat de Star Remedies breder, dieper werken en dat ik de reikwijdte van mijn remedies misschien nog niet eens helemaal weet!

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.