Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Houttuynnia Cordata

Deze bloesemremedie helpt als je maar moeilijk je gedachten kunt stopzetten. Gedachten, die zich maar voortdurend herhalen als een soort grammofoonplaat waarvan de naald in een groef is blijven steken. En het maakt niet uit wat voor gedachten het zijn. Het kan heel simpel een liedje zijn dat je gehoord hebt en de hele dag niet meer uit je hoofd gaat. Het kunnen gedachten over gesprekken zijn die je de volgende dag moet voeren en die je maar herhaalt en herhaalt. Dit kan de hele nacht doorgaan. Je hebt er geen controle over, het blijft druk in je hoofd.

Koffie, thee en cola versterken deze malende gedachten nog meer en het is daarom raadzaam deze ’s avonds niet meer te gebruiken. Omdat je ’s avonds zo slecht in slaap kan komen, word je ’s morgens weer moe  wakker. Je kan daardoor een dof, versuft gevoel in je hoofd hebben en een gevoel van lichamelijke zwakte krijgen dat de hele dag kan duren. Het kan zijn dat je je overdag niet meer goed kan concentreren en hierdoor lijkt het alsof je vergeetachtig bent.

De bloesemremedie Houttuynnia Cordata zorgt ervoor dat je niet meer dwangmatig denkt. Er komt rust in je hoofd. Je malende gedachten gaan weg en de slaapstoornissen zullen verdwijnen.

De reden waarom ik in deze editie gekozen heb voor Houttuynnia Cordata , is omdat er verschil zit bij bloesem remedies met betrekking tot malende gedachten. Bij de bloesemremedie Star of Bethlehem lijden mensen ook aan malende gedachten. Deze hebben echter te maken met verdriet, schok en pijnlijke, verdrietige emoties terwijl bij Houttuynnia Cordata het malen over alles kan gaan.

Kramp in de rechterkuit en de buitenkant van de linkervoet kunnen ook een indicatie zijn van Houttuynnia Cordata. Het is mogelijk om bloesemremedies met elkaar te mengen en bij malende gedachten is Houttuynnia Cordata en Star of Bethlehem een fijne combinatie. Beiden horen bij de hartmeridiaan.

Graag vertel ik u in de volgende blog over de bloesemremedie Duizendblad.
Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

**Deel en Win actie op Facebook, loopt tot 12-2-2016.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.