Duizendblad – Achillea millefolium

Duizendblad-mensen zijn lief, meegaand, beminnelijk en vaak hoffelijke mensen.

Het valt hen zwaar om “nee” te zeggen.

De behoeften van anderen, de kinderen, echtgenoot, familie en/of vrienden, gaan vaak voor. Dit gaat dan ten koste van hun eigen behoeften en verlangens.
Vanuit een bepaald inzicht zou je zeggen dat dat toch een hele goede eigenschap is.

Maar eigenlijk zijn de Duizendblad-mensen op zoek naar erkenning en willen graag geliefd zijn. Ze hebben de erkenning van de ander nodig en zijn bang de liefde van de ander kwijt te raken.
Te lief willen zijn en niet goed kunnen afgrenzen is vaak de oorzaak van gepest worden op het werk of op school.
Het kan voorkomen dat ze merken dat ze in het bijzijn van anderen energieverlies ervaren en  erg moe van de ander worden. Het voelt alsof de ander de energie weg trekt.
Als gevolg hiervan kan het zijn dat je “zomaar” woedend wordt. Het kan op anderen vreemd overkomen dat je over iets heel kleins, wat ogenschijnlijk niets met de situatie te maken heeft, zo boos kan worden.

Ik leg dat altijd als volgt uit: Beeld je in: ik leg een pen ergens neer, en jij wordt daar woedend over. Dat is voor jezelf en de ander bijna niet te begrijpen, maar het zit zo… je hebt zo vaak over je grenzen laten gaan dat een hele kleine, niets met de situatie te maken hebbende gebeurtenis, je in woede kan laten ontsteken.

Deze bloesemremedie hoort bij de Blaasmeridiaan.
Het onvermogen tot loslaten kan zich op fysiek vlak uiten in blaasstoornissen van allerlei aard.
Een blaasontsteking wordt door bacteriën veroorzaakt. Wordt er echter door de (huis)arts niets in de  urine gevonden, dan zou de oorzaak wel eens kunnen zijn dat  deze mensen teveel “over hun grenzen” laten gaan.

Deze  bloesemremedie beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf. Je wordt niet meer “leeggezogen” door anderen. Je bent in staat nee te zeggen, je eigen weg te volgen en niet meer bang te zijn de liefde van anderen te verliezen.

Het helpt om in de ware zin van het woord een zelfstandig leven te leiden.

Madeleine Meuwessen

 

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.