Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Duizendblad - Achillea millefolium

Duizendblad-mensen zijn lief, meegaand, beminnelijk en vaak hoffelijke mensen.

Het valt hen zwaar om “nee” te zeggen.

De behoeften van anderen, de kinderen, echtgenoot, familie en/of vrienden, gaan vaak voor. Dit gaat dan ten koste van hun eigen behoeften en verlangens.
Vanuit een bepaald inzicht zou je zeggen dat dat toch een hele goede eigenschap is.

Maar eigenlijk zijn de Duizendblad-mensen op zoek naar erkenning en willen graag geliefd zijn. Ze hebben de erkenning van de ander nodig en zijn bang de liefde van de ander kwijt te raken.
Te lief willen zijn en niet goed kunnen afgrenzen is vaak de oorzaak van gepest worden op het werk of op school.
Het kan voorkomen dat ze merken dat ze in het bijzijn van anderen energieverlies ervaren en  erg moe van de ander worden. Het voelt alsof de ander de energie weg trekt.
Als gevolg hiervan kan het zijn dat je “zomaar” woedend wordt. Het kan op anderen vreemd overkomen dat je over iets heel kleins, wat ogenschijnlijk niets met de situatie te maken heeft, zo boos kan worden.

Ik leg dat altijd als volgt uit: Beeld je in: ik leg een pen ergens neer, en jij wordt daar woedend over. Dat is voor jezelf en de ander bijna niet te begrijpen, maar het zit zo… je hebt zo vaak over je grenzen laten gaan dat een hele kleine, niets met de situatie te maken hebbende gebeurtenis, je in woede kan laten ontsteken.

Deze bloesemremedie hoort bij de Blaasmeridiaan.
Het onvermogen tot loslaten kan zich op fysiek vlak uiten in blaasstoornissen van allerlei aard.
Een blaasontsteking wordt door bacteriën veroorzaakt. Wordt er echter door de (huis)arts niets in de  urine gevonden, dan zou de oorzaak wel eens kunnen zijn dat  deze mensen teveel “over hun grenzen” laten gaan.

Deze  bloesemremedie beschermt je tegen negatieve invloeden van buitenaf. Je wordt niet meer "leeggezogen" door anderen. Je bent in staat nee te zeggen, je eigen weg te volgen en niet meer bang te zijn de liefde van anderen te verliezen.

Het helpt om in de ware zin van het woord een zelfstandig leven te leiden.

Madeleine Meuwessen

 

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

 

 

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.