Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Waarom de nieuwe Star of Bethlehem?

Het antwoord op de vraag waarom ik, terwijl er al Star of Bethlehem bestaat, zo nodig ook deze remedie moest maken, werd mij pas na een aantal jaren nadat ik deze remedie had gemaakt, duidelijk.

Star of Bethlehem staat voor oude en nieuwe trauma’s, kwetsingen.

In de opleiding die ik geef, zit een verpleegster die na 8 ½ maand in verwachting te zijn, haar dochtertje verliest.Star of Bethlehem
Na het innemen van ”mijn” Star of Bethlehem blijkt, ( zij had het idee had dat zij dit enorme trauma en verschrikkelijke verlies van ong. 5 jaar geleden een plekje had gegeven), dat zij ’s nachts gedroomd had van haar kindje en van het eerste kindje dat in het ziekenhuis was overleden tijdens haar dienst. ’s Morgens werd zij wakker met een gevoel van: hoe kan ik hier nu over gedroomd hebben, het is al zo lang geleden. Het blijkt dat het nu echt uit haar systeem weg is en er nu echt ook “klaar” mee is. Dit onderging zij met blijdschap. De verpleegster is nu een lieve dierbare vriendin geworden. De oude blokkade was weg. De remedie helpt echt deze blokkades van oude wonden op te lossen. En geeft blijheid.

Mijn man, Rob, bezocht een klant van hem. De man zag er niet uit. Oververmoeid. Hun tweede kindje was geboren en zij huilde de hele nacht. Het kindje was één maand oud. En omdat de man een behoorlijk zware baan had, waar veel van hem gevergd werd, sliep hij 4 nachten per week bij zijn ouders om zodoende zijn werk aan te kunnen.
Rob kwam met dit verhaal thuis en natuurlijk zei ik: breng direct een flesje Star of Bethlehem naar hun toe. Zeg tegen hen dat zij het flesje alleen maar in het bedje van de baby leggen. Zo gezegd, zo gedaan. Na twee dagen belt de klant naar Rob met de mededeling dat de baby niet meer gehuild had ’s nachts sinds dat flesje in het bedje lag. De ouders, zo vertelde hij, werden de eerste morgen met grote paniek wakker. Ze hadden hun kindje niet horen huilen en dachten dat ze wiegendood was. Gelukkig…het kindje lag heerlijk te slapen in haar bedje.

Deze bijzondere verhalen blijven mij altijd bij.

Maar nog steeds wist ik niet WAAROM ik ook zo nodig deze remedie moest maken.

Enkele jaren later zijn Micha en ik op bezoek bij Tony en Carol Pinkus, de makers van de Ainsworths Bach remedies. En echt, dat zijn prachtige Bach remedies. Op een gegeven moment vroeg ik hen, voorzichtig, dat het wel leek dat “mijn” Star of Bethlehem beter werkte dan die zij maakten.
Er werd mij gevraagd HOE ik de remedie had gemaakt. Nou, zei ik, “gewoon” met de zonmethode.
Wat werd mij verteld: volgens Br. Bach wordt Star of Bethlehem gemaakt volgens de kookmethode en niet volgens de zonnemethode.
Zij testen mijn remedie en vonden deze zeer krachtig.

Ik denk dat niet één bloem gekookt wil worden. Dat is volgens mij een veel te heftige ingreep voor de betreffende bloemen.
Er wordt bij ons dus niet één remedie gemaakt volgens de kookmethode.

Hoe te gebruiken:

Je kunt 3 druppels uit de “stockbottle” in een 30 ml. pipetflesje doen, deze vullen met water en er eventueel een theelepeltje cognac in doen ( om schimmel, als je de pipet per ongeluk hebt aangeraakt, te voorkomen ) en drie druppels van de Star of Bethlehem toevoegen en je neemt 4 tot 6 keer per dag 4 druppels uit dit flesje onder de tong
of
je doet 2 druppels in een glas water en drinkt dat gedurende de dag met kleine slokjes ( dan is de stockbottle wel sneller op )
of
je doet 6 druppels in het badwater
of
je kunt de remedie ook (verdund!!!) op de tepel aanbrengen in geval van borstvoeding.

Je kunt er ook een crème van maken. Wat voor crème maakt niet uit, maar je doet 1 druppel uit de stockbottle op 10 gram crème.
Dit voor als je je bezeerd hebt, een blauwe plek, zonnebrand of kneuzingen hebt.

Mocht je een heel gevoelige navel hebben dan kan je ( weer verdund!!! ) een paar druppels in de navel doen.

Volgens de natuurgeneeskunde is de wet: de jaren dat je ergens last van hebt, de maanden dat het duurt dat het over is.
Dus denk niet: ik neem even een paar druppeltjes in en het probleem is opgelost. Zo zit dat niet.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.