Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Star of Bethlehem - Ornithogalum umbellatum

Deze bloesemremedie is het middel voor alle situaties, die op de een of andere manier niet goed zijn verwerkt, denk aan:
Verdriet, psychische schok, teleurstellingen, het verlies van een dierbare en de gevolgen van een in het verleden opgetreden schok, bijvoorbeeld in de jeugd of bij de geboorte.

Star of Bethlehem
De geboorte is de eerste fysieke schokervaring die een kind ondergaat. Het ene moment drijft het kind nog heerlijk in het warme vruchtwater, het volgende moment wordt het kind door het geboortekanaal geperst. Het kind kan dit als een schok ervaren. Een huilbaby kan hiervan een gevolg zijn.
Een eenvoudige oplossing hiervoor is 6 druppels van Star of Bethlehem in het badwater om op deze manier de schok te neutraliseren.
In Zwitserland worden in vele ziekenhuizen en geboorteklinieken al bij voorbaat na de geboorte Star of Bethlehem aan de nieuwgeborene gegeven.
Als blijkt dat kinderen of volwassenen later een gevoelige navel hebben, wijst dat nog steeds op een geboortetrauma.

Ook wijst vaak hoofdpijn tussen de wenkbrauwen, klachten een handbreedte onder het sleutelbeen of klachten vanaf de 8e borstwervel tot de 1e lendenwervel hiernaar.
In het latere leven zie je dat Star of Bethlehem- mensen kwetsbaar geworden zijn. Iedere nieuwe schok of kwetsing lijkt de oude wond weer open te halen. Ogenschijnlijk kleine gebeurtenissen kunnen hen al totaal uit hun evenwicht halen.

Star of Bethlehem heeft een relatie met de hartmeridiaan. Het gezegde: Mijn hart breekt is hier echt op van toepassing.
Deze bloesemremedie helpt dus de emotionele blokkades van oude wonden op te lossen.
Bloesemremedies mogen bij alle medicijnen, fytotherapeutische en homeopathische middelen ingenomen worden.

Graag vertel ik u in de volgende blog over de bloesemremedie Houttuynnia Cordata.
Madeleine Meuwessen

 

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.