Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

BASISCOMBINATIE

Naar aanleiding van de blog: Waar en wanneer gaan regulier en complementair eindelijk samenwerken??? Deel III, waarin ik uitgelegd heb hoe de bloesemtherapie werkt, komt hier nogmaals de beschrijving van de Basiscombinatie. En kunnen jullie ook zien dat de bloesemremedies, die in deze combinatie zitten, de uitwendige en decompensatie-remedies zijn, zoals het op mijn "uitwerklijst" zichtbaar is + Roze Duizendblad voor extra bescherming ( zodat je minder energieverlies ervaart).

BASIS COMBINATIE
Kernbegrippen van deze combinatie zijn: Totale emotionele rust en ontspanning.

Deze remedie noem ik niet voor niets Basis Combinatie, het werkt op de basis van het leven die tegenwoordig voor veel mensen onder druk staat: alle drukte, alle eisen die aan een ieder binnen en buiten het werk worden gesteld, de hectiek van deze tijd in al zijn vormen, de onzekerheid die dat bij sommige mensen oproept, de stress die het veroorzaakt.

Deze remedie helpt wanneer dit allemaal teveel voor je wordt omdat de basiszekerheid niet meer vanzelfsprekend is, wanneer je je zorgen maakt voor de dag van morgen.
In deze tijd heb je het druk met alle sociale media en ervaart je soms angst de dingen te missen, wat een constant gevoel van onrust met zich meebrengt.
Als een “burn-out” op de loer ligt, wanneer je slapeloosheid ervaart, ’s nachts ligt te zweten in je bed en veel spanning voelt zorgt de Basis Combinatie dat er rust in je hele systeem komt.
Deze combinatie heet niet voor niets Basis Combinatie: het werkt aan het gevoel totaal vast te zitten en niet weten waar te beginnen, de basis van het leven.
Het helpt bij het herstellen van de rust in je hele systeem, het helpt bij het herstellen van de basis van het leven.
Niet dat het de oorzaak van alle problemen oplost, maar je zou kunnen zeggen dat het alle meridianen “aantipt” zonder ze geheel te “resetten”. Voor sommige mensen is het aantippen voldoende om ze weer te herinneren aan hoe het was, voor anderen is het voldoende om de rust te vinden om naar hun situatie van leven te kijken en van daaruit opnieuw keuzes te maken die beter bij hun passen. Soms blijkt dat iemand wat meer hulp nodig heeft om zich te herstellen: daar kunnen anderen bloesems in beeld komen om te gebruiken.
Je kunt deze bloesemremedie over langere tijd innemen.bc

De bloesemremedies die in deze kant-en-klare 30 ml. flesjes zitten, zijn:

Star of Bethlehem (troost)
Peer (hoop)
Turkoois (verandering, nieuwe weg inslaan)
Komkommerkruid (in staat de problemen in de juiste proporties te zien)
Komkommerkruid II (als bovenstaand met nog meer “mannelijke” kracht)
Hosta (beschermd voelen)
Houttuynnia Cordata (rust in het hoofd)
Vuurdoorn (van jezelf houden zoals je bent)
Kerspruim (lichamelijke ontspanning)
Hortensia (helderheid in het hoofd)
Wilde Appel (dingen in perspectief zien)
Drie-eenheid (weer geloven)
Moederkruid (leven in het nu)
Roos (liefdevol naar anderen)
Immortelle (de zon in je hart laten schijnen)
Bali (energie)
Madelief (je eigen rust nemen)
Roze Duizendblad ( je eigen weg kiezen)

Ik heb gekozen om steekwoorden bij alle remedies te gebruiken. In de loop van de tijd komen de bloesemremedies, die nog niet beschreven zijn, ook nog uitgebreid aan bod.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.