Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Madelief Bellis perennis

Madelief-mensen zijn uiterst betrouwbaar. Op hen kan je bouwen. Ze zijn verantwoordelijkheidsbewust, ze nemen vaak te veel hooi op hun vork en ze torsen letterlijk en figuurlijk de last van anderen met zich mee. Ze laten zich zelfs door enorme moeilijkheden niet van de wijs brengen.
Ze zijn meester in het negeren, principieel, van hun uitputtingstoestanden.
Hierdoor ontstaan vaak extreme fysieke en psychische spanning- en kramptoestanden.
En vergis je niet: Deze spierspanningen kunnen leiden tot verkramping van de hartspier.
En zelfs daarmee willen ze niet geconfronteerd worden. Maar als ik vraag: heb je het idee dat er een strijkplank "onder" je rug zit of heb je het idee dat je hele rug aanvoelt als een stijve plank...ja, dat willen ze dat wel toegeven.

De oorzaak van dit alles is een verkeerd begrepen plichtsbesef en vaak hoor je zeggen: Als ik het niet doe, wie doet het dan?

Door hun enorme wilskracht gaan zij gewoon door, meestal niet bewust dat zij roofbouw plegen op hun systeem omdat zij denken uit plichtsbetrachting te handelen.
Zij gebruiken koffie, thee of cola om door hun kortstondige zwaktetoestanden heen te komen.

Als ze ziek zijn, ze willen zo snel mogelijk weer gezond worden want er is geen tijd om ziek te zijn.
Want ziek zijn betekent immers een hindernis is om de plicht te vervullen!

De Madelief-toestand kan je ook makkelijk te herkennen omdat werken als een deugd wordt gezien.

En ik heb nog een foefje:
Jullie zullen al begrepen hebben dat het voor Madelief-mensen niet makkelijk is om in te zien hoe ze bezig zijn met fysieke overbelasting van hun systeem.
Ik vraag vaak: Als je op vakantie gaat, ga je dan helemaal niets doen, lui zijn, alleen doen wat er op dat moment in je opkomt
of
ga je allemaal leuke dingen doen, bergwandelingen, fietstochten, raften of wat dan ook als je maar bezig bent OMDAT het anders zonde is van je vakantie. Je hebt maar zo'n korte tijd!
En dan bedoel ik niet dat je geen fietsvakantie kan houden of geen trektocht kan maken!
De valkuil ligt in de "verplichting" om ook de vakantie goed in te vullen.

Ik weet nog, jaren geleden, waren wij met vakantie in een klein bergdorp in Italië. Naast ons stond een familie, vader, moeder, 4 kleine kinderen. Iedere ochtend, heel vroeg, ging het hele gezin met bergschoenen (het was de eerste keer dat ik zulke schoenen zag) op pad. Aan het eind van de middag kwam het gezin terug. De kinderen spierwit, uitgeput en de vader voelde zich heerlijk.
Dat beeld kwam maar bij me op toen ik de bloesemremedie Madelief ging maken.

Het verschil tussen helemaal niets doen in de vakantie en allerlei plannen maken is in "remedie-taal":
De bloesemremedie Puur (zie blog 29-10-2016), waarbij het toverwoord "HOORT" belangrijk in hun vocabulaire is en zodra zij met vakantie zijn doen ze HELEMAAL niets!
en
de bloesemremedie Madelief, waarbij het toverwoord "MOETEN" op de eerst plaats komt.

Je bent eigenlijk bezig je noodzakelijke eigen energie te gebruiken.
Vaak leidt dit tot een sterke daling van de bloedsuikerspiegel, die weer wordt overwonnen door het eten van zoetigheden.
Hierdoor daalt de bloedsuikerspiegel nog meer.
Wanneer zo'n dieptepunt eraan komt kun je deze voorkomen om als je het aan voelt komen iets te eten zonder suiker.

Deze toestand ontstaat niet alleen door heel veel werken of overwerken maar ook na langdurige moeilijkheden in de privé- of zakelijke sfeer.
Stel dat jouw huwelijk als jaren slecht is en dat je die alleen voortzet voor de kinderen
of
dat je al jaren mantelzorger bent en je je de "eindverantwoordelijke" voelt voor de zieke die je verzorgt,
..........ook dan ontstaat deze gemoedstoestand.

Het PLICHTSBEWUSTZIJN geldt als alibi voor de roofbouw op de gezondheid.

Lichamelijke symptomen kunnen zijn:
hoestaanvallen,
hevige nachtelijke zweetaanvallen,
waterige diarree of constipatie,
moeilijke stoelgang,
vergeefse aandrang tot ontlasting,
vergeefse aandrang tot plassen,
pijn in de penis,
pijn vanuit het stuitje dat uitstraalt in het onderlichaam,
gevoel van spanningen in de buik,
stijfheid in de rug en lendenen die het bukken en omdraaien bemoeilijken,
trekkende pijn in de rug en de lendenen die het bukken en omdraaien bemoeilijken,
pijn in de heupen en benen,
gevoel van koude en pijn in de kuiten,
hetzelfde in de onderbenen en voeten,
hele harde spieren,
alle allergieën

HET IMMUUNSYSTEEM WERKT NIET!!!

Zodra ik maar hoor dat kinderen of volwassenen 's winters tussen 5 en 7 uur 's morgens en zomers tussen 6 en 8 uur s morgens wakker worden, ben ik alert. Komt daar dan ook nog bij, en dat zie je vooral veel bij kinderen, dat ze 's nachts zo enorm transpireren, dan is dat voor mij al een indicatie dat ze bezig zijn roofbouw te plegen op hun lichaam.

Op de een of andere manier hebben veel kinderen behoefte aan Madelief. Veel kinderen in de tegenwoordige tijd hebben zoveel op hun bordje liggen. Ze “moeten” ook van alles. Naast hun schooltijd hebben ze allerlei vaak clubjes. Hoe vaak hoor ik moeders niet zeggen dat ze alleen al uren en uren kwijt zijn om hun kinderen naar alle clubs te brengen. Voetbal, ballet, turnen, judo en ga zo maar door. Veel kinderen hebben niet eens meer de tijd om “gewoon” buiten te spelen. Je hoort er niet meer bij als je geen mobile telefoon hebt, als je niet “twittert”, als je niet post op instagram, je geen snap maakt op snapchat, je niet live uitzendt via Beme, als je niet op Facebook bent, als je niet enz. enz. enz.
Je ziet ook vaak dat ze onvermoeibaar zijn in alles dat ze doen en gunnen zichzelf geen pauze.
Ze verleggen voortdurend hun lichamelijke grenzen als honger, dorst of het verlangen naar slaap.
Ze onderdrukken vaak de stoelgang en de aandrang tot plassen en gaan pas naar het toilet wanneer het al bijna te laat is of doen het een paar meter ervoor in hun broek. Sommige hebben daardoor last van verstopping.
Vergeleken met de kinderen van hun leeftijdsgroep hebben deze kinderen weinig behoefte aan slaap.
Ze slaan het middagslaapje eerder over dan andere kinderen en stellen het naar bed gaan eindeloos uit, zelfs als ze geeuwen.
Als ze een keer op mogen blijven halen ze de slaap, in tegenstelling tot andere kinderen, niet in en staan de volgende dag op de gebruikelijke tijd op.
De door de jeugd zo beminde cola dranken verdoezelen het slaapgebrek, zodat de werkelijke uitputting niet zichtbaar is. Maar wat je wel merkt is een duidelijk voelbare onderhuidse nervositeit, een volledig gespannen rug en nachtelijke transpiratie.

Madelief – Klein maar krachtig. Naarmate er meer gemaaid of overheen gelopen wordt, vermeerderd de Madelief zich des te sterker. Dat toont kracht en volharding, een volharding die ook over grenzen heen gaat. De mensen, die baat hebben bij Madelief zijn energiek en toegewijd, maar vaak van binnen uitgeput. Madelief geeft nieuwe energie in het lichaam. Geaardheid. Rust. Ontspanning. Vrolijk. Geeft voldoening en tevredenheid.
Haalt ook de pijn uit de spieren weg, die vaak ontstaat omdat je maar door- en doorgaat. Madelief herstelt ook je veerkracht.

Madeleine Meuwessen
.
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.