Turkoois

De halfedelsteen TurkooisTurkoois
Het is de enige remedie die gemaakt is van een halfedelsteen.

Deze remedie is speciaal voor een nieuw begin.

Als je moeite hebt met veranderingen zoals beginnen met een nieuw beroep, een verhuizing, een nieuw begin op school, met pensioen gaan, stelt Turkoois je in staat dit soort veranderingen in het leven goed aan te kunnen.
Wanneer je graag naar je nieuwe huis wilt, maar je je er niet echt op kunt verheugen, wanneer je blij bent met je nieuwe baan, maar tegelijkertijd onzeker bent of je de nieuwe baan aankunt, dan helpt Turkoois. Hetzelfde geldt voor kinderen die naar een nieuwe school gaan, dat spannend vinden en gelijktijdig bang ervoor zijn. Of mensen die met pensioen gaan en bang zijn dat er een zwart gat ontstaat.

Daar waar de bloesemremedie Duizendblad helpt tegen het wegtrekken van energie door anderen, Turkoois helpt bij het tegenovergestelde. Het kan zijn dat je lichamelijke klachten en/of emotionele invloeden van anderen overneemt, b.v. je krijgt hoofdpijn en blijkt dat iemand in jouw omgeving hoofdpijn heeft. Turkoois ondersteunt je bij het stellen van grenzen daaraan.

Zo het helpt het b.v. heel gevoelige genezers en anderen die veel met mensen/dieren werken (maatschappelijk werkers, coaches, dus mensen die werkzaam zijn in interactie-afhankelijke beroepen) geen symptomen (lichamelijke en/of emotionele klachten) van hun patiënten/cliënten over te nemen.

Bij hetgeen hiervoor beschreven is kan het lijken alsof je sterk beïnvloedbaar bent door anderen, de oorzaak ligt echter in jouw besluiteloosheid.

Turkoois stelt je niet alleen in staat de veranderingen in je leven goed aan te kunnen, maar ook de stappen te nemen die daarbij horen.
De remedie om bij de eigen overtuiging te blijven en vanuit de eigen overtuiging te leven en te handelen.
Deze remedie heeft een relatie met de dunne darm, bloedsomloop-seks en longmeridiaan, dus met de organen Dunne darm, deel van het Hart en de Long.

Lichamelijk kan het zijn dat je klachten hebt aan de linkerknie.

Een bijzondere indicatie is de behandeling van littekens: deze kunnen, ook als zijn ze nog zo klein, soms de meest uiteenlopende gezondheidsklachten veroorzaken. Zo helpt Turkoois bij het trekken van kiezen of tanden de wond sneller te genezen en bij kinderen die wisselen helpt de remedie het proces sneller te laten gaan door het spoelen van 2 druppels Turkoois in een glaasje water, zolang als het nodig is.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.