Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Turkoois - de remedie die de doorbraak bewerkt

IK ZOU GRAAG MET HET WERK WAT IK NU DOE STOPPEN EN IETS HEEL ANDERS GAAN DOEN, MAAR IK KAN MEZELF ER NIET TOE DWINGEN, OFSCHOON IK ER INNERLIJK ALLANG MET MIJN HUIDIGE BAAN " KLAAR " BEN.

De remedie Turkoois staat voor een nieuw begin en het vergemakkelijkt de omschakeling bij de nieuwe levensomstandigheden, helpt het oude los te laten en het nieuwe te aanvaarden: kortom voor alle denkbare veranderingen.

“de remedie die de doorbraak bewerkt”Turkoois

Het is het middel dat ons helpt al dergelijke overgangsfasen zonder spijt te passeren, zonder terugblik op het verleden, zonder angst voor de toekomst en daardoor bespaart het ons de mentale en lichamelijke belasting, die zo veelvuldig samengaat met dergelijke gelegenheden, denk aan:
• verhuizing
• verandering van beroep
• verandering van school
• scheiding
• bekering tot andere religie
• pensionering
• genezing na langdurige ziekte
• invaliditeit
• tanden krijgen (als jouw kind problemen heeft met het doorkomen van de tandjes, kun je 2 druppels (uit de stockbottle) hiervan direkt op het tandvlees doen.
• puberteit
• zwangerschap
• geboorte
• dood

Turkoois is ook bij innerlijke veranderingsfasen, hormonale verandering en geestelijke ontwikkelingsprocessen een goed hulpmiddel.
Mensen die Turkoois nodig hebben, zeggen vaak over zichzelf:

• Ik wil verhuizen, maar kan me nog niet goed op mijn nieuwe huis verheugen.

• Ik zou met mijn beroep willen ophouden om iets anders te gaan doen, maar ik kan er nog niet toe komen, ofschoon ik in gedachten al ontslag heb genomen.

• Ik verkeer momenteel in een geweldige doorbraakfase, maar heb het nieuwe innerlijk nog niet geheel aanvaard.

• Ik klamp me nog aan het oude vast, al wil ik iets nieuws.

• Ik voel me heel onzeker tegenover al wat nieuw is.

Hoe komt het dat zelfs stabiele mensen met sterke karakters, die zich anders niet zo snel onzeker laten maken, met dit soort besluiteloosheid te maken krijgen?
Je kan je indenken dat ook de omgeving van deze mensen bij de aanstaande veranderingen betrokken is en dus ook op de plannen reageert. Overweegt een persoon bijvoorbeeld van beroep te veranderen, dan raakt dat evenzeer zijn (niet-)werkende partner, want die kan te maken krijgen met financieel risico, eventueel prestigeverlies. Het kan zijn dat de partner hierdoor ook een nieuwe baan moeten vinden of dat die besluit niet mee te willen gaan in het hele proces, eventueel zijn er kinderen die van school moeten veranderen, en wat niet al.

De betrokkene heeft dus niet alleen met zichzelf te worstelen om zijn beslissing, maar moet die ook nog ten overstaan van zijn omgeving doorzetten. Daarbij is het gevaar aanwezig dat hij zich door goedbedoelde adviezen van anderen onzeker laat maken. Maar ook argumenten als maatschappelijke normen, heersende conventie of morele opvattingen maken het veelal moeilijk de genomen beslissing uit te voeren.

Dat kan betekenen dat er een discrepantie ontstaat tussen de innerlijke noodzaak om de verandering in gang te zetten en de dwang van buitenaf. Hierdoor kan er veel innerlijke onrust ontstaan.
Hierbij helpt Turkoois bij de eigen overtuiging te blijven en naar eigen overtuiging te leven en te handelen en ondanks alle beïnvloeding desnoods tegen de stroom op te roeien.
Het kan zijn dat je je innerlijk afstandelijk voelt ten opzichte van de mensen, die je liefhebt.
Een gevoel van innerlijke leegte.
Het leven kan je vreugdeloos voorkomen.
Je kunt je lusteloos voelen en nergens geen zin meer in hebben.

Turkoois beschermt ook tegen fijnstoffelijke invloeden en tevens om geen lichamelijke klachten van anderen over te nemen. Zo kan het zijn dat je hoofdpijn krijgt en blijkt dat iemand in jouw omgeving hoofdpijn heeft.
Tevens, wat ik al vermeld heb,
Zo het helpt het b.v. heel gevoelige genezers en anderen die veel met mensen/dieren werken (maatschappelijk werkers, coaches, dus mensen die werkzaam zijn in interactie-afhankelijke beroepen) geen symptomen (lichamelijke en/of emotionele klachten) van hun patiënten/cliënten over te nemen.
Het middel helpt bijvoorbeeld heel gevoelige genezers geen symptomen van hun patiënten over te nemen.

Turkoois helpt ook bij innerlijke veranderingsfasen impulsen die uit het eigen innerlijk voortkomen, te verwerken. Het psychisch veranderingsproces dat ter inleiding van een nieuwe levensperiode nodig is, wordt gemakkelijker verwerkt.

Daarnaast kun je Turkoois inzetten bij:

• snijwonden
• open wonden
• voorkoming van slechte genezing van wonden en ongeremde littekenvorming
• behandeling van littekens

Omdat de remedie niet rechtstreeks in een open wond gegeven mag worden, is hier principieel inwendig innemen geboden in de vorm van glas water, twee druppels uit de stockbottle in een glas water, in acute gevallen vanaf om de vijf minuten een slokje nemen en afbouwen als het beter gaat.

Littekens kunnen de meest uiteenlopende klachten veroorzaken. Wanneer het helingsproces van een wond niet goed is verlopen, blokkeert het litteken op die plaats de energiestroom van het lichaam.

Er ontstaat een z.g. "storingsveld" dat op afstand stoornissen op elke willekeurige plaats in het lichaam kan teweegbrengen.

Inwrijven met Turkoois kan alle hierdoor veroorzaakte klachten binnen enkele seconden verdwijnen. Vooral littekens in de omgeving van de mond, b.v. tanden of kiezen trekken of gepelde amandelen. Hiervoor druppel je enkele druppels van de remedie (weer uit de stockbottle) op een wattenstokje en penselen daarmee over het litteken.

Bedenken we dat enerzijds de energiestromen in de meridianen van de acupunctuur gepaard gaan met meetbare veranderingen in de huidweerstand en dat anderzijds slecht gevormde littekens een andere huidweerstand te zien geven dan hun omgeving, dan is dat alleszins begrijpelijk.

Uitwendig is het niet te zien dat littekens een storingsveld vormen. Littekens, ook al zijn ze nog zo klein, kunnen soms de meest uiteenlopende gezondheidsklachten veroorzaken. Wanneer het helingsproces van een wond niet goed is verlopen, blokkeert het litteken op die plaats de energiestroom van het lichaam. Er ontstaat een zogenaamd 'storingsveld' dat op afstand stoornissen op elke willekeurige plaats in het lichaam kan teweegbrengen. Bedenken we dat enerzijds de energiestromen in de meridianen van de acupunctuur gepaard gaan met meetbare veranderingen in de huidweerstand, en dat anderzijds slecht gevormde littekens een andere huidweerstand te zien geven dan hun omgeving, dan is dat alleszins begrijpelijk.

Voor littekens heb ik een speciale creme ontwikkeld.

Nou lieve mensen, genoeg om over na te denken.

Madeleine

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.