Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Verslaving, Gepest worden en Duizendblad - wat hebben ze met elkaar te maken?

In mijn vorige blog vertelde ik al over Duizendblad-mensen dat zij lief, meegaand, beminnelijk en vaak hoffelijk zijn.
En een logische vraag hierop zou kunnen zijn: Ja, dat is toch een goede eigenschap? Het is toch fijn als iemand lief is?
Echter, dit “lief en meegaand zijn" lijken een goede eigenschap, maar hun goedmoedigheid en hulpvaardigheid berusten echter op emotionele afhankelijkheid van de omgeving. En hierdoor heeft het in veel gevallen het karakter van verslaving.
Het heeft allemaal te maken met een zwakke wilskracht. Je bent bang de liefde van de ander te verliezen als je voor jezelf opkomt. Daardoor laat je over je grenzen gaan en ben je bang voor ruzie. Voor de “lieve vrede” slik je alles. En zelfs als anderen jouw energie wegtrekken, laat je je het gebeuren omdat je nu eenmaal niet weet hoe dit te veranderen.

Door deze gemoedstoestand kunnen allerlei soorten verslaving een rol spelen, zoals een eetverslaving, problemen met alcohol, seksualiteit en zelfs financieel.
De aanblik van eten zorgt ervoor dat je blijft eten, je kan er niet mee stoppen en kijk naar de suikerverslaving waar veel dikke kinderen en volwassenen onder lijden.
Maar hetzelfde geldt ook de lieve kinderen, die altijd hun bordje leeg eten, ook als ze veel te veel gekregen hebben.

Stel dat je financieel afhankelijk bent van je partner of je ouders (bijvoorbeeld i.v.m. studie). Deze afhankelijkheid kan een emotionele afhankelijkheid in de hand werken. Deze emotionele afhankelijkheid wordt vooral in de hand gewerkt door je zwakke wilskracht, die je eigenlijk tot het willoze werktuig van een andere, sterkere persoonlijkheid maakt.
Hoe vaak kom ik, nog steeds, in mijn praktijk tegen dat de ene partner afhankelijk is van de ander.

Een voorbeeld uit mijn praktijk: Een jonge vrouw, ogenschijnlijk gelukkig getrouwd, moeder van drie kinderen, heeft een parttimebaan, een groot huis te onderhouden.
Ze rent de hele dag van hot naar her, het werk, de kinderen uit de crèche /lagere school halen. Boodschappen doen, eten koken, het ene kind naar zwemles brengen, de ander naar judo. Tijd voor het huishouden is er niet. Dit wordt op zaterdag gedaan……maar dan “moet” er ook weer aandacht aan de kinderen gegeven worden. Kortom…een behoorlijk druk programma. Zij wilde graag een hulp in de huishouding, zodat in ieder geval het “grove” werk kon worden gedaan. De partner vindt dat onzin, zonde van het geld. Omdat zij zich moeilijk kon verweren, liet zij het hierbij. En ruzie kon ze al helemaal niet tegen.
Dit was maar één van de dingen waar zij bij mij mee kwam. Ik legde haar uit dat haar eigen wil nogal ondergeschikt was aan iedereen in het huis. Zij had geen overwicht over de kinderen, haar man verdiende het meeste geld….dus???

Duizendblad zorgt er voor dat je wel je eigen grenzen aangeeft of het nu wel of niet geaccepteerd wordt door anderen. Hierdoor verdwijnt namelijk ook de angst dat je de ander verliest.

Het blijkt nu dat, na hele goede gesprekken met haar man (ze heeft de moed gehad om allerlei zaken aan te kaarten) ze op haar strepen staat en heeft ingezien dat de angst die ze gehad heeft volkomen onterecht is geweest. De kinderen, hoe wonderlijk dat ook lijkt, luisteren nu naar haar.

Maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Het kan ook zijn dat een partner vindt dat de ander vervelend is geworden sinds die “aan de druppels” is. Wat ook weer verregaande consequenties kan hebben. Dit vertel ik ook altijd. Wat bedoel ik precies: Als je niet meer over je grenzen laat gaan, of het nu een partner, kinderen, werk of vrienden betreft, kan het zijn dat je besluiten neemt die nogal ingrijpend kunnen zijn. Als de ander al jaren gewend is dat je nou eenmaal alles doet “om de liefde vrede” en dat verandert “opeens”, kan het zijn dat je met deze partner niet meer verder wil of dat vrienden je niet meer zo aardig vinden.

Ik had het in het vorige artikel over Duizendblad al aangehaald:
Mensen, die gepest worden op hun werk, kinderen, die gepest worden op school.
Een voorbeeld van een jong meisje die bij mij in de praktijk kwam:
Een moeder komt, al weer jaren geleden, met haar dochter van 14 bij mij. Het meisje wordt zo verschrikkelijk gepest op de middelbare school. Dit bleek ook al te gebeuren op de lagere school. Van de meiden van de lagere school gingen er velen naar dezelfde middelbare school.
Laten we voor de privacy haar Anita noemen: Anita werd veel te vroeg geboren, ze woog 1100 gram (dit is volgens mijn methodiek al een belangrijke indicatie). Het ging, na een lange tijd in de couveuse te zijn geweest, uitzonderlijk goed met haar. Anita is een zeer intelligent meisje. Op school heeft ze alleen maar 9ens en 10en voor alle vakken. Thuis was ze heel precies. Alles lag gemillimeterd in haar kamertje. Het kind was ten einde raad, ze kon bij mij nog alleen maar huilen. De meiden van de lagere school, die toen al pesten, waren haar alleen nog maar erger aan het pesten. Ze werd overal buiten gesloten. Ze had geen enkele vriendin.
Natuurlijk heeft zij nog veel meer remedies gekregen, maar door de Duizendblad ging zij “opeens” zich verweren op school. Ze gaf antwoord aan de pestkoppen, soms op een nogal heftige manier. Nou, dat waren de pestkoppen niet gewend. Lang verhaal kort te maken: Anita kreeg het respect van anderen, ze kreeg vriendinnen. Ze ging haar eigen gekozen studie volgen. Ze ging stage lopen in Duitsland ( zij die nog geen dag van huis weg kon). Ze is nu verloofd en heel gelukkig. En dan kom ik soms de moeder nog tegen bij A.H. en altijd weer zegt ze hoe gelukkig ze is dat het zo goed gaat met haar dochter.

Bij Duizendblad zijn ook allerlei lichamelijke en psychische indicaties die een rol kunnen spelen.
Een aantal zal ik hier noemen:
Een druk of pijnlijk gevoel tussen de borsten, jeuk/pijn op het onderste deel van je rechter schouderblad, klachten op het linker scheenbeen, de buitenzijde van de linkerknie, de binnenkant van de rechterhand,, tussen de 2e en 3e borstwervel op de rug, hevige druk op de blaas, met sterk drang om te plassen druk op de borst, verdrietig zonder aanleiding, oververmoeid, duizelig, krachteloosheid, gebrek aan energie, machteloosheid.

 

 

 

Nogmaals ten overvloede:
*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat je in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.