Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

BASIS COMBINATIE

Sinds een paar jaren zijn we aanwezig met onze remedies op de "Flower Therapy World Day". Dit doen we omdat we ook in Italië les geven over onze remedies.bc
Na deze bijeenkomst gingen een paar dagen naar de kust om een beetje bij te komen van de hectiek van deze dagen.
En zo, op het strand zittend, dacht ik aan een mogelijkheid om het voor iedereen makkelijker te maken zonder heel veel kennis te hebben van bloesemtherapie, zelf iets te doen aan bepaalde negatieve gemoedstoestanden zonder direct in therapie te gaan.
En daar zijn de combinaties "geboren".

In mijn blogs schrijf ik eerst over hoe remedies werken en wat iedere remedie afzonderlijk doet.
Als ik deze remedies beschreven heb, en daar bent ik nog lang niet klaar mee, zal ik stukje bij beetje gaan uitleggen waarom bepaalde gemoedstoestanden ontstaan en welke relatie deze gemoedstoestanden met elkaar hebben.

Op deze manier zal duidelijk gaan worden en zal je inzicht krijgen waarom de ene gemoedstoestand een relatie heeft met andere gemoedstoestanden.
Dus....zal ik nog wel een paar jaar aan het schrijven zijn.

En zo zal ik ook, later, de 12 combinaties, uitvoerig beschrijven. Waarom ze werken, hoe de relatie van iedere combinatie is met de bijbehorende meridianen en de organen.

Ook zal ik beschrijven hoe meridianen elkaar wederkerig beïnvloeden en dat emotionele problemen dikwijls in de vorm van fysieke symptomen zich manifesteren in de meridiaan die gekoppeld is aan het tegenoverliggende bloesemspoor volgens de Controlecyclus van de Chinese acupunctuurleer.
Ik begrijp dat de laatste zin veel vragen opwerpt. En daarom is het van belang eerst de remedies zo goed mogelijk te beschrijven en dan verder de verdieping in te gaan.

In de laatste blog heb ik ook geschreven dat de Basis Combinatie eigenlijk alle meridianen "aantippen", maar niet de werkelijke oorzaak oplost.
Ik hoop door het bovenstaande dat het een beetje duidelijk is.

Hieronder nog in het kort van de Basis combinatie doet.

Madeleine Meuwessen

Deze remedie noem ik niet voor niets Basis Combinatie, het werkt op de basis van het leven die tegenwoordig voor veel mensen onder druk staat: alle drukte, alle eisen die aan een ieder binnen en buiten het werk worden gesteld, de hectiek van deze tijd in al zijn vormen, de onzekerheid die dat bij sommige mensen oproept, de stress die het veroorzaakt.

Deze remedie helpt wanneer dit allemaal teveel voor je wordt omdat de basiszekerheid niet meer vanzelfsprekend is, wanneer je je zorgen maakt voor de dag van morgen.
In deze tijd heb je het druk met alle sociale media en ervaart je soms angst de dingen te missen, wat een constant gevoel van onrust met zich meebrengt.
Als een “burn-out” op de loer ligt, wanneer je slapeloosheid ervaart, ’s nachts ligt te zweten in je bed en veel spanning voelt zorgt de Basis Combinatie dat er rust in je hele systeem komt.
De basiscombinatie heet niet voor niets Basis Combinatie: het werkt aan het gevoel totaal vast te zitten en niet weten waar te beginnen, de basis van het leven.
Het helpt bij het herstellen van de rust in je hele systeem, het helpt bij het herstellen van de basis van het leven.
Niet dat het de oorzaak van alle problemen oplost, maar je zou kunnen zeggen dat het alle meridianen “aantipt” zonder ze geheel te “resetten”. Voor sommige mensen is het aantippen voldoende om ze weer te herinneren aan hoe het was, voor anderen is het voldoende om de rust te vinden om naar hun situatie van leven te kijken en van daaruit opnieuw keuzes te maken die beter bij hun passen. Soms blijkt dat iemand wat meer hulp nodig heeft om zich te herstellen: daar kunnen anderen bloesems in beeld komen om te gebruiken.
Je kunt deze bloesemremedie over langere tijd innemen.

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.