Drie- Eenheid

Drie – Eenheid
is een combinatie van Papaver (Papaver somniferum), Moederkruid (Chrysanthemum parthenium) en Waterlelie (Nymphaea alba)

Deze bloesemremedie helpt als je het gevoel hebt dat de wereld onder je voeten is weggeslagen. Dat je in een situatie zit die je tot aan de grens van je draagkracht heeft gebracht.
Deze situatie kan zijn kan ontstaan als heftige klappen van het noodlot hebben toegeslagen; denk aan het onvoorstelbare verlies van een kind of het verlies van je partner of geliefde familieleden. Of van een hele andere orde: het plotselinge verlies van een baan of een zware financiële ramp als een faillissement.

Je hebt het gevoel dat je totaal leeg van binnen bent, het gevoel dat je door God en de hele wereld verlaten bent waardoor er een diep gevoel van eenzaamheid ontstaat.
Totale uitzichtloosheid kan je in een toestand van diepe wanhoop brengen. Je weet niet meer hoe verder te gaan, het leven komt je voor als een groot zwart gat.

Fysiek gezien hoort deze bloesemremedie bij de dunne darmmeridiaan, dus met het orgaan Dunne Darm.

Klachten kunnen zijn: aanhoudende somberheid, depressies, overmatige angstgevoelens, hevige onrust, koude billen, hoofdpijn net op het begin van de haargroei op het voorhoofd. Je kunt een schrijnend gevoel hebben alsof je van binnen helemaal verwond bent of een brok in je keel die je maar niet door kan slikken.

De bloesemremedie Drie-Eenheid staat voor “Geloof, Hoop en Liefde”. Het helpt je weer te geloven in het leven. De remedie geeft troost en steun, een gevoel van aarding, innerlijke kracht om in het hier en nu te zijn. De eenzaamheidsgevoelens verdwijnen en de te dragen lasten worden weer lichter.

De remedie is gemaakt van drie verschillende remedies, te weten: Moederkruid, Papaver en Waterlelie

Deze remedies worden later ook nog ieder apart beschreven, tezamen in één remedie werken ze totaal anders dan iedere remedie afzonderlijk, vandaar deze uitleg van de combinatiewerking.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

papaver moederkruid waterlelie