Madeleine Meuwessen
ALS JE HET LEVEN SNAPT, BEGRIJP JE DE WERELD NIET.

Drie- Eenheid

Drie - Eenheid
is een combinatie van Papaver (Papaver somniferum), Moederkruid (Chrysanthemum parthenium) en Waterlelie (Nymphaea alba)

Deze bloesemremedie helpt als je het gevoel hebt dat de wereld onder je voeten is weggeslagen. Dat je in een situatie zit die je tot aan de grens van je draagkracht heeft gebracht.
Deze situatie kan zijn kan ontstaan als heftige klappen van het noodlot hebben toegeslagen; denk aan het onvoorstelbare verlies van een kind of het verlies van je partner of geliefde familieleden. Of van een hele andere orde: het plotselinge verlies van een baan of een zware financiële ramp als een faillissement.

Je hebt het gevoel dat je totaal leeg van binnen bent, het gevoel dat je door God en de hele wereld verlaten bent waardoor er een diep gevoel van eenzaamheid ontstaat.
Totale uitzichtloosheid kan je in een toestand van diepe wanhoop brengen. Je weet niet meer hoe verder te gaan, het leven komt je voor als een groot zwart gat.

Fysiek gezien hoort deze bloesemremedie bij de dunne darmmeridiaan, dus met het orgaan Dunne Darm.

Klachten kunnen zijn: aanhoudende somberheid, depressies, overmatige angstgevoelens, hevige onrust, koude billen, hoofdpijn net op het begin van de haargroei op het voorhoofd. Je kunt een schrijnend gevoel hebben alsof je van binnen helemaal verwond bent of een brok in je keel die je maar niet door kan slikken.

De bloesemremedie Drie-Eenheid staat voor “Geloof, Hoop en Liefde”. Het helpt je weer te geloven in het leven. De remedie geeft troost en steun, een gevoel van aarding, innerlijke kracht om in het hier en nu te zijn. De eenzaamheidsgevoelens verdwijnen en de te dragen lasten worden weer lichter.

De remedie is gemaakt van drie verschillende remedies, te weten: Moederkruid, Papaver en Waterlelie

Deze remedies worden later ook nog ieder apart beschreven, tezamen in één remedie werken ze totaal anders dan iedere remedie afzonderlijk, vandaar deze uitleg van de combinatiewerking.

Madeleine Meuwessen

*Bloesem remedies geen vervanging zijn voor medicatie. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.

papaver moederkruid waterlelie

Gebruik van Bloesem Remedies

Het belangrijkste bij bloesem remedies is de innamefrequentie. Bloesem remedies kunnen het beste zo vaak mogelijk op een dag worden ingenomen met als gouden richtlijn; 4 tot 6 x per dag, met 4 druppels per keer vanuit het doseerflesje. Om bloesem remedies en een gebruikersflesje volgen hier de eenvoudige stappen; neem een schoon en ongebruikt pipetflesje van 30ml. Eerst wordt het pipetflesje gevuld met bronwater. Hierna voeg je één theelepel cognac toe als conserveringsmiddel, daarna voeg je de bloesem remedies toe.

Neem het stockflesje of stockflesjes van de gekozen bloesem remedies en doe van elk 3 druppels in het 30ml. pipetflesje. Een tweede gouden richtlijn is; 1 druppel uit het stock flesje / stock bottle op 10ml. bronwater. Voor gebruik hoeft het flesje niet geschud te worden omdat het slechts de trillingen van de planten bevat en geen daadwerkelijke stoffelijke inhoud heeft.

Vervolgens neemt men 4 druppels uit het gebruikersflesje en druppel deze onder de tong. Indien je het pipetje met de tong aanraakt, kan er schimmel ontstaan in het flesje. Herhaal de inname van de bloesem remedies minimaal 4 tot 6 keer per dag.

Bloesem remedies zijn geen vervanging voor medicatie en vervangen geen artsen of medisch specialisten. Graag wil ik hierbij benadrukken dat u in geval van twijfel altijd een arts dient te raadplegen.